Marjon Brugman bij de bakfiets omringd door medewerkers van Het Fietshuys, wethouder Fllor Gorn, stadsdichter Matthijs den Hollander en een vriendin van haar.
Marjon Brugman bij de bakfiets omringd door medewerkers van Het Fietshuys, wethouder Fllor Gorn, stadsdichter Matthijs den Hollander en een vriendin van haar. Gemeente Amstelveen

Gratis elektrische bakfiets lenen voor wegbrengen grof afval

11 december 2019 om 17:00 Overig

AMSTELVEEN Inwoners van Amstelveen kunnen vanaf heden gratis een elektrische bakfiets lenen als zij hun klein grof afval naar het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer willen brengen. De gemeente wil hiermee een extra service bieden voor bewoners zonder rijbewijs of auto of voor degenen die graag afval op de fiets afgeven.

De elektrische bakfiets kan op maandag tussen 12.00 en 17.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur geleend worden bij Het Fietshuys aan Sandbergplein 24B in het Stadshart (naast de Bijenkorf). Deze locatie is gekozen vanwege de centrale ligging. Reserveren van de bakfiets is niet mogelijk. Het Fietshuys leent namens de gemeente de bakfiets uit aan inwoners van 18 jaar of ouder met een geldig ID.

Het idee voor introductie van een elektrische bakfiets werd dit jaar door de Amstelveense Marjon Brugman via Twitter gedeeld. De gemeente ging ermee aan de slag en nodigde haar uit voor het eerste uitleenmoment. Stadsdichter Matthijs den Hollander droeg een passend gedicht voor. Hij vindt dat een elektrische bakfiets een extra stimulans is om op een duurzame en leuke manier afval weg te brengen. Beiden kregen uit handen van wethouder Floor Gordon de duurzaamheidsspeld van de gemeente.

De hoeveelheid grof afval van inwoners is vaak te weinig om tegen betaling op te laten halen door de afvalmedewerkers van de gemeente. Dan is de verleiding voor sommigen groot om het illegaal naast een ondergrondse container te plaatsen. Dat tot groot ongenoegen van omwonenden en de gemeente. De bakfiets biedt nu de mogelijkheid om het afval naar het afvalbrengstation te brengen.

"We zijn allemaal zelf verantwoordelijk voor het schoon houden van de stad en het scheiden van afval," aldus wethouder Floor Gordon (Afvalbeheer en Duurzaamheid). "De gemeente plaatst containers, haalt afval op en zorgt voor een afvalbrengstation. Amstelveners kunnen nu ook een elektrische bakfiets lenen voor het wegbrengen van afval." De medewerking van Het Fietshuys noemt zij daarbij een mooi voorbeeld van samenwerking tussen een lokale ondernemer en gemeente.

I

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie