Bezoekers kunnen in stijl verkleed op de foto bij de grote kerststal.
Bezoekers kunnen in stijl verkleed op de foto bij de grote kerststal. Naomi Heidinga

Nes aan de Amstel weekend lang in kerstsfeer

13 december 2019 om 07:30 Evenementen

NES A/D AMSTEL Nes aan de Amstel viert zaterdag 14 en zondag 15 december het eerste lustrum van Kerst aan de Amstel; een kerstevenement in en om de Urbanuskerk in het dorp.

Op zaterdag 14 december wordt er van 15.00 tot 19.00 uur een dorps-kerstfair gehouden in Anton Pieck-stijl. Bezoekers worden opgeroepen om ook verkleed te komen. Er zijn diverse activiteiten voor het hele gezin zoals het grote succes van eerdere edities; in stijl verkleed op de foto bij de grote kerststal. Verder kunnen jong en oud meedoen aan kerst-knutselen, bij het kerstvuur zelf worstenbroodjes bakken en een reuzepuzzel maken. Dit alles ondersteund door winterse koek en zopie. In de kerk is een expositie te zien over gebrandschilderd glas met medewerking van Glasatelier Hagemeier. De entree is gratis.

Op zondag 15 december vindt om 14:15 uur een kerstconcert plaats door de Amsterdamse Tramharmonie (www.tramharmonie.nl). Bij dit jubileum-kerstconcert is het natuurlijk mogelijk naar hartenlust kerstnummers mee te zingen. De entree bedraagt 10 euro per persoon (kinderen gratis). Deze dag is ook de expositie over gebrandschilderd glas te bezichtigen en zijn er warme dranken verkrijgbaar.

In verband met parkeerschaarste roept de organisatie op om op de fiets te komen. Meer informatie over Kerst aan de Amstel is te vinden op www.vriendenurbanuskerknes.nl of Facebook: Vrienden Urbanuskerk Nes.

Kerst aan de Amstel is georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Urbanuskerk te Nes aan de Amstel, in samenwerking met lokale ondernemers en vrijwilligers. De opbrengsten van deze Kerst aan de Amstel komen ten goede aan het onderhoud van de glas-in-loodramen van het Priesterkoor in de Urbanuskerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie