De informatieavond werd druk bezocht.
De informatieavond werd druk bezocht. Allemans Belang

Aanpassing plan Alleman Kwartier na reacties buurtbewoners

11 december 2019 om 07:39 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening) kondigt vooruitlopend op afwikkeling van de inspraakronde aanpassing van de plannen voor het Alleman Kwartier aan. Ze doet dit naar aanleiding van reacties van buurtbewoners tijdens een drukbezochte informatieavond over de ontwerp-Startnotitie voor deze locatie. ¨We willen duidelijk maken dat er naar de bewoners geluisterd wordt.´ De aanpassingen betreffen onder meer de groenvoorziening en de verkeersafwikkeling.

De Startnotitie is gemaakt voor bebouwing van de terreinen van de voormalige Bankrashal, het medisch centrum en wijkcentrum Alleman. De laatste twee voorzieningen krijgen een nieuw onderkomen op de plek van de gesloopte Bankrashal. Op de huidige plek van Alleman ontstaat daardoor ruimte voor woningbouw. Verontruste buurtbewoners vrezen onder meer voor verkeers- en parkeeroverlast en aantasting van het groen. De informatieavond vond vorige week dinsdag plaats in Alleman. Bewoners hebben zich onder de naam Allemansbelang verenigd om tegenwicht te kunnen bieden tegen de volgens hen rigoureuze plannen.

In reactie op de geuite bezwaren kondigt wethouder Gordon aanpassing van het plan op drie punten aan. ´Het eerste betreft het punt groen. In de definitieve Startnotitie voor het Alleman Kwartier gaan we daar extra aandacht aan besteden." Het tweede punt betreft de verkeersafwikkeling. "Dat hangt ook samen met het andere punt. Omwonenden zijn bang voor schaduwwerking door het geplande gebouw met koopwoningen. We gaan kijken of we dat gebouw kunnen opschuiven. Dan kunnen we ook de afwikkeling van het fiets- en autoverkeer anders vormgeven.¨ De bedoeling van de wethouder is niet dat bewoners ervan af zien een zienswijze in te dienen. ¨Dat moeten ze zeker doen. Ik wil alleen aangeven dat we naar de bewoners geluisterd hebben."

De inspraakronde voor de ontwerp-startnotitie duurt tot 20 december. Meer over de infoavond op amstelveensnieuwsblad.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie