Afbeelding
René de Leeuw

Veel Amstelveners doen mee aan verkiezing plek voor ´Der Bogen´

10 december 2019 om 14:41 Kunst

AMSTELVEEN Meer dan 1.300 Amstelveners hebben in nog geen week tijd hebben gestemd op hun favoriete locatie voor het kunstwerk Der Bogen van Armando. Stemmen kan nog tot en met zondag 15 december.

De gemeente Amstelveen heeft inwoners vier opties gegeven om uit te kiezen. Eén optie is om het beeld op de huidige plek te laten staan bij de fontein op het Stadsplein, de andere drie mogelijke locaties zijn gekozen door de adviescommissie Beeldende Kunst. Die commissie heeft gekeken naar alternatieve locaties waar het kunstwerk van Armando het beste tot zijn recht kan komen. Het gaat om twee locaties in de Stadstuinen die in het kader van de ontwikkelingen in het Stadshart wordt heringericht en een plek op de toekomstige overkapping van de A9 bij het Oude Dorp waarop een beeldentuin komt.

Meerdere Amstelveners hebben uit zichzelf geopperd om het kunstwerk op de huidige locatie in het groen te zetten, maar dit is niet mogelijk in verband met de vrijdagmarkt.

"Een ander gehoorde opmerking is om ´Der Bogen´ te verwijderen en niet op een andere plek in Amstelveen terug te laten komen. Of we dit nu willen of niet, dit is niet mogelijk", zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). "De gemeente en Armando hebben in 2014 een contract ondertekend over het toen nog te maken kunstwerk. Hierin staat onder meer dat de gemeente het kunstwerk alleen mag afbreken in overleg met de kunstenaar. Aan het aantal inwoners dat heeft gestemd in zo'n korte tijd is te zien dat het onderwerp leeft. Ik hoop dat deze week nog meer Amstelveners van deze mogelijkheid gebruikmaken."

Welke locatie de meeste stemmen heeft behaal, wordt begin volgend jaar bekendgemaakt. Dan is ook bekend wat er eventueel voor ´Der Bogen´ terugkomt op het Stadsplein als de Amstelvener een van de drie alternatieve locaties kiest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie