ROBIN UTRECHT
ROBIN UTRECHT Gemeente Amstelveen

Extra onderzoek naar veiligheid fietsers op rotondes Amstelveen

10 december 2019 om 10:02 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente doet extra onderzoek naar de veiligheid van fietsers op rotondes in Amstelveen. "We kijken naar herkenbaarheid en zichtbaarheid," zegt wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer). Het gaat bijvoorbeeld om de plaatsing van verkeersborden, haaientanden en verlichting.

"Het moet voor alle verkeersdeelnemers kraakhelder zijn wie er voorrang heeft," aldus Ellermeijer. Amstelveen telt 19 rotondes. Alle rotondes worden binnenkort bezocht door medewerkers van de gemeente en beoordeeld. Begin volgend jaar worden de resultaten van het onderzoek bekend en moet blijken of er eventuele extra maatregelen nodig zijn.

Veiligheid in het verkeer staat volgens de wethouder hoog op de agenda in Amstelveen. Mede hierom heeft de gemeente de laatste tijd een aantal nieuwe rotondes in de stad aangelegd. "Een goede zichtbaarheid van verkeersregels en –deelnemers is essentieel voor de veiligheid op rotondes. Bij slecht weer en in de donkere dagen is dat een extra aandachtspunt. Dit geldt vooral voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie