Het voormalige politiebureau aan Zetterij.
Het voormalige politiebureau aan Zetterij. Google Maps

AvA: veiligheidscentrum in voormalig politiebureau Amstelveen-Zuid

9 december 2019 om 13:00 Politiek

AMSTELVEEN De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AvA) pleit voor realisatie van een Veiligheidscentrum Amstelveen- Amstelland in het voormalige politiebureau aan Zetterij in Amstelveen. In dat centrum kunnen dan publieke en private partijen bijeen gebracht worden die met veiligheid in Amstelveen te maken hebben. AVA kondigt aan dat de partij dit voorstel woensdagavond met VVD, D66 en het CDA via een motie wil indienen in de gemeenteraad.  

Het politiebureau aan Zetterij 6 sloot enkele jaren geleden de deuren voor het publiek. Alle politiekrachten werden toen gebundeld in het politiebureau aan de Gerard Doulaan in Amstelveen. De politie gaf aan dat het gebouw aan Zetterij wel in gebruik zou blijven door specialistische teams. AVA vermoedt echter dat niet alle ruimtes in het pand op dit moment in gebruik zijn.

´Als dat zo is, levert het gebouw een prachtige kans om een nieuw impuls te geven aan vergroting van het veiligheidsgevoel van inwoners, instellingen en organisaties in Amstelveen. Het gebouw kan dan (deels) gebruikt worden als een Veiligheidscentrum waar (publieke en private) partijen bijeen gebracht worden die met veiligheid in Amstelveen te maken hebben. Gedacht kan worden aan onderbrengen van de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) en het anti-inbrakenteam. De wijkagent kan hier spreekuur houden, mogelijk kan weer een aangifteloket worden geopend. Er ontstaat een mogelijkheid voor lesruimte Politieschool of beveiligheidsopleidingen. Ook kan worden gedacht aan tijdelijke opvang van verwarde personen. Daarnaast zou er eveneens (huur) ruimte kunnen worden geboden aan private bedrijven, die raakvlakken met veiligheid en/of bewaking hebben,´ aldus AvA-fractievoorzitter Michel Becker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie