RODA ´23 (zaterdag) won thuis van JOS Watergraafsmeer.
RODA ´23 (zaterdag) won thuis van JOS Watergraafsmeer. Fotoleest.nl

Winst voor AMVJ, RODA (zaterdag). Amstelveen en Rkavic

9 december 2019 om 10:04 Voetbal

AMSTELVEEN De Amstelveense zaterdagvoebalteams hebben een goed weekend achter de rug. AMVJ won in de tweede klasse met 5-2 van OSV. In de derde klasse pakte RODA ´23 een 3-2 thuisoverwinning tegen JOS Watergraafsmeer en won Amstelveen Heemraad met 1-2 van Pancratius. In de vierde klasse blijft Rkavic ruim aan kop na een 4-2 thuiszege tegen Robinhood. Sporting Martinus speelde met 2-2 gelijk tegen TOS Actief.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – OSV 5-2 AMVJ deed in eigen huis goede zaken. OSV dat op bezoek kwam werd op overtuigende wijze verslagen. Vrij snel werd het 1-0 dankzij een eigen goal van OSV. De gasten wisten daarna nog op 1-1 te komen. Dankzij een treffer van Mijnals kon AMVJ echter gaan rusten met een 2-1 voorsprong. Kort na de pauze werd het 2-2 maar verder dan dat liet AMVJ het niet komen. De overmacht werd in cijfers uitgedrukt. Door goals van van Willems, Jimmy Jansen tweemaal en Rene Boer stond uiteindelijk de 5-2 op het scorebord.

3B RODA '23 – Jos Watergraafsmeer 3-2 RODA '23 behaalde zaterdag een nipte zege op Jos/Watergraafsmeer. Het werd 3-2 nadat de Amstelveners de rust in waren gegaan met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft wisten de Bovenkerkers de voorsprong te vergroten. Lennart Rust onderschepte een terugspeelbal en zorgde voor 3-0. In de 67ste minuut verkleinde Jos Watergraafsnmeer de achterstand naar 3 – 1 en wist in blessure tijd nog heel dichtbij te komen, 3- 2. Daar bleef het echter bij.

3B Pancratius – Amstelveen Heemraad 1- 2 Amstelveen Heemraad wist in het uitduel bij Pancratius de volle winst te behalen. Halverwege de wedstrijd stond het tegen de verhouding in nog 1–0 maar in de tweede helft maakten de Amstelveners twee gave goals. Pas in de slotfase werden de drie competitiepunten voor Amstelveen Heemraad veilig gesteld. Toby Coreia zorgde met zijn doelpunt voor de gelijkmaker, 1–1 en Robert Lesmeister zorgde voor de zege door de winnende te maken, 1–2.

4E RKAVIC – Robinhood 4-2 In 4E nam Rkavic duidelijk afstand van Robinhood. Lijstaanvoerder Rkavic gaf de Amsterdammers geen kans en won verdiend met 4 – 2. Na deze overwinning voert Rkavic de ranglijst aan met 28 punten uit 11 gespeelde wedstrijden. Runnerup Robinhood heeft er nu 22 uit 10 duels.

4E Sporting Martinus – TOS Actief 2-2  Sporting Martinus en TOS/Actief speelden 2 – 2 gelijk. Het zaterdagteam  van Sporting Martinus staat  nu op de 12de en een na laatste plaats in 4E. Op de laatste plaats staat Forza Almere.