Afbeelding
Pr

Rick de Leeuw met soloshow in Poppodium P60

8 december 2019 om 14:00 Muziek

AMSTELVEEN Rick de Leeuw, boegbeeld van de band Tröckener Kecks, staat vrijdag 13 december met een solo-show in Poppodium P60. Met een vijfmans band speelt hij onder meer hoogtepunten uit zijn rijke repertoire.

De Tröckener Kecks begonnen als punkband, maar de muziek veranderde steeds meer in rock en pop. Iin de jaren '90 was Rick de Leeuw met zijn Kecks toonaangevend voor de Nederlandstalige rockmuziek.Bekende nummers in de loop der jaren waren 'Nu of nooit', 'Met hart en ziel' en 'Het komt nooit meer goed'', 'Een Dag Zo Mooi' en 'De Jacht Is Mooier Dan De Vangst'. De Leeuw produceerde ook de de succes-cd's 'RijRijRij', 'Blauw' en 'Open' van The Scene.

Dit jaar bracht Rick de Leeuw zijn nieuwe album 'Zonder Omweg' uit. In samenwerking met onder anderen Koen Buyse en Frank Vander Linden schreef hij elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen. Soms duister, dan weer uitbundig, maar altijd intens. .

Tijdens het concert in de P60 brengt Rick de Leeuw een mix van oude en nieuwe nummers. Zijn band bestaat uit Jan Hautekiet (toetsen), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (elektrische gitaar), Ron Reuman (drums), Manu Huylebroeck (akoestische. gitaar).

Het voorprogramma wordt verzorgd door Brentsleng. De band maakt Nederlandstalige popmuziek geïnspireerd door onder andere Doe Maar en Drukwerk. Het programma begint om 20.30 uur en de zaal is geopend vanaf 20.00 uur. Kaartjes kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.p60.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie