Amstelveenvoorelkaar roept inwoners op een beetje aandacht cadeau te doen.
Amstelveenvoorelkaar roept inwoners op een beetje aandacht cadeau te doen. Arjen Vos – Vos Fotografie

Oproep: ´Geef eens aandacht cadeau in decembermaand´

8 december 2019 om 16:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN December is voor veel mensen een tijd van cadeaus, gezelligheid en samenzijn. Toch zijn er ook veel Amstelveners voor wie zo'n knusse decembermaand niet vanzelfsprekend is. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om eenzame ouderen, vluchtelingen en mensen die financieel niet of nauwelijks rond kunnen komen. Amstelveenvoorelkaar gunt juist ook deze mensen een fijne decembermaand en bedacht daarom de December Voorelkaar Weken. In de aanloop naar kerst roept Amstelveenvoorelkaar de inwoners van Amstelveen op om eenmalig, een paar uurtjes een beetje van hun aandacht cadeau te doen.


"We nodigen mensen uit om, juist in deze periode van het jaar, eens te kijken naar wat je voor een ander kunt betekenen. En dat kan vaak heel simpel zijn. Gewoon een beetje van je aandacht geven, is vaak het mooiste cadeau. Omdat we weten dat veel mensen in de decemberperiode erg druk zijn, hebben we het zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Op onze website zie je in één oogopslag waar je iets waardevols voor een ander kunt doen op het moment dat het jou uitkomt. Vaak is twee à drie uurtjes helpen al genoeg en maakt dat nou net het grote verschil," licht projectleider Margo Rijerkerk toe.

Amstelveenvoorelkaar hoopt met de December Voorelkaar Weken, bij te dragen aan een fijne decemberperiode voor alle inwoners
van Amstelveen. Een overzicht van alle klussen is te vinden op www.amstelveenvoorelkaar.nl/aandacht.

Amstelveenvoorelkaar is het platform voor vrijwillige hulp in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie