Barbara Galek-Olsthoorn.
Barbara Galek-Olsthoorn. B.J.A. Treuren

Amstelveens gymnastiektalent kwalificeert zich voor Nederlands team

5 december 2019 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Ritmisch gymnastiektalent Barbara Galek-Olsthoorn uit Amstelveen heeft de internationale norm van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) behaald. Dit betekent dat zij in 2020 Nederland vertegenwoordigt tijdens internationale wedstrijden. Voor de Nederlands jeugdkampioen is dit een nieuwe stap in haar sportcarrière.

Het 13-jarige talent van gym- en turnvereniging De Badhoeve imponeerde afgelopen november de juryleden met haar oefeningen met touw en bal in Amsterdam tijdens de FIG-kwalificatie (Fédération Internationale de Gymnastique). Doordat zij de norm haalde, mag zij vanaf 1 januari 2020 Nederland vertegenwoordigen tijdens internationale wedstrijden. Naast Barbara hebben ook haar twee clubgenoten Cheyenne Stoffer (16 jaar) en Marit van der Stam (13 jaar) de norm behaald.

In 2019 wist Barbara zich te ontwikkelen tot de beste gymnaste van Nederland. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen in juni won ze overtuigend het goud bij de junioren. Dit resulteerde in een plek in de beloftenselectie van de KNGU, een selectie van getalenteerde en ambitieuze gymnasten. Het behalen van de FIG-kwalificatie zorgt voor een nieuwe stap in haar sportcarrière.

Gym- en turnvereniging De Badhoeve is gevestigd n Amsterdam, Badhoevedorp en Hoofddorp. Nieuwe deelnemers zijn welkom voor een gratis proefles ritmische gymnastiek. Dat is een sierlijke sport met touw, hoepel, bal, knots en lint. Gymnasten voeren op muziek een choreografie uit en laten daarin lenigheid, sprongen en pirouetten zien Voor meer informatie:  https://www.gtvdebadhoeve.nl/

n.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie