Wethouder Rob Ellermeijer op deelsscooter in het centrum van Amstelveen.
Wethouder Rob Ellermeijer op deelsscooter in het centrum van Amstelveen. Gemeente Amstelveen

Proef met elektrische deelscooters gestart in Amstelveen

5 december 2019 om 10:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Inwoners van Amstelveen kunnen sinds vorige week in hun woonplaats gebruikmaken van elektrische deelscooters. “Ze zijn een ideaal alternatief voor de auto en goede aanvulling op het openbaar vervoer,” stelt wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer). Het gaat om een proef van twaalf maanden. Bij succes wordt het project verlengd.

Amstelveen sloot dit jaar een overeenkomst met aanbieder Felyx, dat al een aantal jaar actief is in Amsterdam. Gebruikers kunnen een scooter vinden en reserveren via de app van Felyx. De scooter kan na gebruik worden achtergelaten in zogenoemde servicegebieden in Amstelveen.

De gemeente is enthousiast over de elektrische deelscooter. “Amstelveen wordt steeds drukker en voller. Daarom verwelkomen wij slimme innovatieve oplossingen, zoals we onlangs ook uiteen hebben gezet in onze mobiliteitsvisie,” licht Ellermeijer toe. “De elektrische deelscooter kan een uitkomst zijn voor veel Amstelveners, net zoals de deelfietsen die we sinds enige tijd hebben met de app FlickBike. Behalve minder vervuilend kunnen deze vervoersmiddelen ook bijdragen aan het verlagen van de parkeerdruk in Amstelveen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie