Afbeelding
René de Leeuw

Stemmen over plek voor beeld 'Der Bogen'

4 december 2019 om 09:39 Kunst

AMSTELVEEN Amstelveners mogen stemmen over wat er moet gebeuren met 'Der Bogen', het kunstwerk van Armando op het Stadsplein. Moet het blijven op het plein of komt het beter tot zijn recht op een andere plek? Stemmen via internet begint vandaag, 4 december.

Het kunstwerk roept al vanaf de onthulling in 2015 discussie op. Armando's creatie moest het Stadsplein aanzien geven, als toegangspoort tot het Stadshart, maar niet iedereen zag er een Brandenburger Tor of Arc de Triomphe op Amstelveense schaal in. Daar speelt bij mee dat het gezien z'n plek ook niet echt fungeert als poort. De volksmond sprak bovendien vanwege de vorm al gauw over 'De Drol'. Ook dat werkte niet mee aan meer aanzien voor het Stadsplein.

"Er gaan stemmen op om Der Bogen te verplaatsen naar een plek waar het beter tot zijn recht komt, maar er zijn ook Amstelveners die de voorkeur geven aan handhaven op de huidige locatie," zegt cultuurwethouder Herbert Raat. "De gemeente wil daarom alle Amstelveners gelegenheid geven om zich hierover uit te spreken. We leggen de vraag voor: doet Der Bogen recht aan het Stadsplein of Armando? Laten we het kunstwerk staan in het Stadshart of zoeken we een andere plek waar het meer thuishoort?" Er is een keuze uit drie alternatieve locaties: twee plekken in de te herinrichten Stadstuinen naast het Handelsplein en de toekomstige overkapping van de A9 bij het Oude Dorp waarop een beeldentuin is gepland. De vierde keuzemogelijkheid is het kunstwerk te laten staan op het Stadsplein.

Stemmen kan vanaf woensdag 4 december op http://amstelveen.nl/onderzoek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie