Inzameling van Douwe Egberts-punten voor Voedselbank Amstelveen.
Inzameling van Douwe Egberts-punten voor Voedselbank Amstelveen. Lex van Lieshout

Inzameling DE-punten en vreemd/oud geld voor goede doelen

4 december 2019 om 07:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Lions Club Mingle Amstelveen houdt weer een inzameling van DE-punten en van vreemd en oud geld voor twee goede doelen. De inzameling van de Douwe Egberts-punten was vorig jaar weer een groot succes. Maar liefst 1.500 pakken koffie konden door de opbrengst van deze actie gedoneerd worden aan Voedselbank Amstelveen. Vanwege de grote opbrengst heeft Lions Club Mingle besloten om deze actie nu weer te houden en daarom zijn in diverse winkels verzameldozen geplaatst.

Ook wordt door de Lions Club Mingle al jarenlang oud en vreemd geld ingezameld dat wordt gebruikt voor het betalen van oogoperaties in derdewereldlanden. Vrijwel iedereen heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro's. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. Vorig jaar is 120.000 euro ingezameld en hierdoor konden veel personen aan hun ogen geopereerd worden en kunnen zij nu weer werken of zorgen voor het gezin. Een film over oogoperaties in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl.

Zowel DE-punten als vreemd en oud geld kunnen gedeponeerd worden in de inzameldozen die staan in: Bibliotheek Stadsplein, de Muziek- en Dansschool aan het Stadsplein, de Albert Heijn-liialen in Bovenkerk, Groenhof en aan de Amsterdamseweg, de Jumbo-filialen in Groenhof en aan de Rembrandtweg, Dirk van den Broek in het Kostverlorenhof en de Lidl aan Amsterdamseweg. Voor meer informatie: 06-5379.0795 (Anke Eweg).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie