Fragment uit ´Sway´.
Fragment uit ´Sway´. Rahi Rezvani

Contrastrijke dans door NDT 2 in Schouwburg Amstelveen

8 december 2019 om 10:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het Nederlands Dans Theater 2 komt op zaterdag 14 december naar Schouwburg Amstelveen en viert zijn 60ste verjaardag met 'Sierra Oscar Foxtrot Tango'. Het gevarieerde programma bestaat uit vier werken van respectievelijk Marco Goecke, Sharon Eyal & Gai Behar, Yoann Bourgeois en Medhi Walerski.

Sierra Oscar Foxtrot Tango daagt de jonge topdansers van NDT 2 uit met een verrassende mix van vier contrasterende dansstukken. Van Marco Goecke wordt zijn bejubelde 'Wir sagen uns Dunkles' opnieuw opgevoerd. Medhi Walerski, die zelf meer dan tien jaar danste bij NDT creëert het nieuwe werk 'Sway' voor dit programma.

De Franse choreograaf Yoann Bourgeois toont met 'Little song' een nieuwe bewerking van zijn ´Fugue Table´ (2010), een stuk dat navigeert tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek. Het Israëlische duo Sharon Eyal en Gai Behar brengt een vernieuwde versie van hun mysterieuze 'Sara', dat ze in 2013 speciaal voor NDT 2 creëerden. De choreografie baseerde zich onder meer op herinneringen, dromen en emoties. Het is een vooruitstrevende mooie dans door de jonge talenvolle dansers van NDT 2.

Klik hier voor meer informatie.

Fragment uit ´Sara´.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie