Amstelveen Heemraad verloor thuis van VVA/Spartaan.
Amstelveen Heemraad verloor thuis van VVA/Spartaan. Hans van Beek

RODA (zaterdag) haalt uit; Amstelveen geeft voorsprong weg

2 december 2019 om 10:36 Voetbal

AMSTELVEEN AMVJ heeft zaterdag in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal met 1-1 gelijk gespeeld tegen DVVA. In de derde klasse won RODA '23 het uitduel tegen hekkensluiter Geuzenmiddenmeer met 0-8. Amstelveen Heemraad verloor thuis met 2-4 van VVA/Spartaan. In de vierde klasse won koploper Rkavic uit met 2-4 van hekkensluiter Forza Almere, terwijl Sporting Martinus het uitduel tegen TOG met 5-0 verloor.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – DVVA 1-1 Het duel tussen AMVJ en DVVA leverde zaterdag geen winnaar op. In de eerste helft vielen er geen goals. Het meeste balbezit was voor DVVA. Na 15 minuten spelen in de tweede helft kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. AMVJ moest nu een moeilijke fase door zien te komen, maar slaagde er toch in om de gelijkmaker te scoren. Doelpuntmaker was Bram van der Driest.

3B Geuzenmiddenmeer – RODA'23 0-8 In Amsterdam was Geuzen Middenmeer een maatje te klein voor RODA '23. In de eerste helft was het nog wel een wedstrijd, maar toch was RODA'23 toen al de bovenliggende partij. De Bovenkerkers kwamen voor rust echter niet verder dan een 0-1 voorsprong dankzij een goal van Lennart Rust op aangeven van Paul Bosse. In de tweede helft was RODA'23 oppermachtig. De gastheren kwamen er niet meer aan te pas. In de tweede helft werd het een vrolijke schiettent. De doelpuntenmakers waren toen Koen Polfliet  (2x), Dennis Rust, Lars Witte, Justin Groenen, Bnar Toofeek en Tim Steij. Eindstand 0-8.

3B Amstelveen Heemraad –VVA/Spartaan 2-4 Amstelveen Heemraad liep uit bij VVA/Spartaan, tegen een onnodige nederlaag aan. Nadat VVA/Spartaan met 0-1 de leiding had genomen, zorgde Michel Koster na een half uur voor de gelijkmaker, 1-1. In de tweede helft begon Amstelveen Heemraad goed en kwam het op een 2-1 voorsprong door een goal van Robert Lesmeister. Het lukte de Amstelveense ploeg niet om de voorsprong vast te houden want VVA/Spartaan was in de resterende speeltijd nog 3x trefzeker en won uiteindelijk met 2-4.

4E Forza Almere – RKAVIC 2-4

4E TOG – Sporting Martinus 5-0