Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Proef tijdelijke openstelling afvalbrengstation op zondag geslaagd

25 november 2019 om 18:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De proef met tijdelijke zondagopenstelling van het afvalbrengstation is volgens het gemeentebestuur geslaagd. Het afvalbrengstation was alleen in september en oktober 2019 gedurende negen zondagen open. Gemiddeld kwamen er 318 bezoekers per zondagmiddag. In de loop van de pilot nam het aantal bezoekers op zondag toe: van 301 naar 370 bezoekers. De proef is geëindigd en er kan geen afval meer op zondag worden gestort.

De pilot wordt nu geëvalueerd. Begin volgend jaar stuurt het college van B en W een voorstel naar de gemeenteraad om mogelijk blijvend op zondag open te gaan. Voor de start van de pilot is benoemd dat bij een minimum van 250 bezoekers per zondag de pilot succesvol is. Ter vergelijking: gedurende een week in dezelfde periode ontving het station zo'n 270 bezoekers per vier uur, per werkdag om fijn en grof huishoudelijk afval te storten.

Het afvalbrengstation ligt aan Grutterij 26 op bedrijventerrein Legmeer. Het is van maandag tot en met zaterdag geopend van half negen tot vier uur. Voor actuele informatie: https://www.amstelveen.nl/wonen-leven/publicatie/afval-en-grofvuil

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie