Wethouder Frank Berkhout.
Wethouder Frank Berkhout. René de Leeuw

Wethouder bezoekt scholen in Week tegen kindermishandeling

22 november 2019 om 17:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs en Jeugdzorg) heeft tijdens de Week tegen de kindermishandeling (18 tot en met 24 november) bezoeken gebracht aan het Hermann Wesselink College, scholengemeenschap Panta Rhei en Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor kindermishandeling

Aan bod kwam onder meer hoe scholen omgaan met vermoedens van kindermishandeling of emotionele verwaarlozing, op welke manier de hulp aan deze kinderen is geregeld en op welk moment beslissen ze om een melding te doen bij Veilig Thuis. De wethouder sprak onder meer met de zorgcoördinatoren over waar ze tegen aanlopen als ze kinderen en gezinnen willen helpen. Veilig Thuis stelde voor om hun hulpverleners naar de scholen te sturen om voorlichting te geven.

"Leraren en hulpverleners doen iedere dag ontzettend hun best om er te zijn voor kinderen. We willen kindermishandeling vroegtijdig herkennen en deze gezinnen en kinderen snel de juiste hulp bieden. Ook heb ik in gesprek met de scholen en Veilig Thuis gekeken naar hoe de samenwerking en signalering scherper kan. En hoe we dit onderwerp onder leraren en leerlingen blijvend onder de aandacht houden. Zodat ieder kind, dat zich onveilig voelt, hulp durft te vragen en deze ook krijgt," adlsu wethouder Berkhout.

Landelijk krijgt minimaal 3 procent van de kinderen in Nederland te maken met kindermishandeling. In Amstelveen zou dat neerkomen op zo'n 500 kinderen. 

VEILIG THUIS Veilig Thuis helpt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, die te maken hebben met huiselijk geweld of kindermishandeling. De organisatie geeft advies en biedt ondersteuning aan gezinnen, slachtoffers en professionals. Veilig Thuis doorbreekt onveilige situaties, zorgt voor afstemming tussen samenwerkingspartners en zet mensen in beweging.

Veilig Thuis is 24 uur per dag bereikbaar. Wie hulp wil omdat hij of zij wordt mishandeld, een melding wil doen of advies wil vragen wat te doen, kan (gratis) bellen naar 0800 - 2000.

Kindertelefoon  Wie gewoon zijn of haar verhaal kwijt wil of wil praten over de problemen kan anoniem bellen naar 0800 – 0432. Meer info: www.kindertelefoon.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie