Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Inschrijftermijn zonnepanelenactie Amstelveen verlengd

22 november 2019 om 16:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen heeft de inschrijftermijn voor de zonnepanelenactie voor woningeigenaren in heel Amstelveen verengd tot 31 december 2019. De gemeente hield dit jaar zonnepanelenacties voor woningeigenaren in Amstelveen Zuid, Midden en Noord. De actie in Amstelveen Noord loopt bijna ten einde, maar vanwege het succes van de actie is de inschrijftermijn voor heel Amstelveen nu verlengd.

Dankzij de actie zijn tot nu toe 600 extra huishoudens in Amstelveen van zonnepanelen voorzien. De in totaal circa 6.000 zonnepanelen leveren volgens de gemeente een CO2 besparing van 1.140 ton per jaar op.

"We zien dat er veel vraag is naar zonnepanelen. De panelen verlagen de energierekening, verminderen de CO2-uitstoot en wekken eigen energie op. Natuurlijk is het een investering, maar die verdienen deelnemers in de regel terug in 5 tot 10 jaar. We zijn verheugd dat we inwoners in de gelegenheid kunnen stellen om alsnog mee te doen met deze collectieve actie," aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid):

Geïnteresseerde woningeigenaren kunnen zich tot het einde van het jaar nog vrijblijvend inschrijven voor de zonnepanelenactie. Ook volgende jaar zullen er weer verschillende collectieve aanbiedingen worden georganiseerd voor zowel inwoners als bedrijven, omdat de gemeente merkt dat het helpt bij het zetten van energiebesparende stappen.

Gemeente Amstelveen organiseert de zonnepanelenactie in samenwerking met het Regionaal Energieloket.

Voor meer informatie over de actie: https://regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie