Wethouder Marijn van Ballegooijen (midden) met de nieuwe zorgaanbieders.
Wethouder Marijn van Ballegooijen (midden) met de nieuwe zorgaanbieders. Gemeente Amstelveen

Zorgaanbieders voor hulp bij huishouden in Amstelveen bekend

21 november 2019 om 16:56 Overig

AMSTELVEEN Hulpbehoevende inwoners van Amstelveen kunnen voor hulp in het huishouden vanaf 2020 terecht bij zorgaanbieders Axxicom Thuishulp, Tzorg, PrivaZorg en de nieuwe combinatie Zorgsamen-Brentano. Dat is de uitkomst van de aanbesteding voor Hulp bij Huishouden. Op 18 november werden de contracten ondertekend.

Voor inwoners die hulp krijgen - of hebben gevraagd - via Axxicom Thuishulp en Tzorg, verandert er niets. Inwoners die hulp krijgen – of hebben gevraagd – via Brentano of FlexiCura kunnen kiezen voor de nieuwe combinatie Zorgsamen-Brentano of een van de andere gecontracteerde zorgaanbieders.

Inwoners kunnen ook kiezen voor de nieuwe zorgaanbieder PrivaZorg. Amstelveners die hulp ontvangen van Joods Maatschappelijk Werk kunnen overstappen naar een van de aanbieders waar Amstelveen heeft ingekocht of ze kunnen een Persoons Gebonden Budget (PGB) aanvragen.

SIGNALERING Bij de aanbesteding vroeg de gemeente extra aandacht voor de signaalfunctie van de medewerker hulp bij huishouden. Deze moet aan de bel trekken als de zorgvraag van de ontvanger verandert.

Door het tekort aan personeel kan op dit moment niet alle toegekende hulp binnen de daarvoor gestelde termijn worden geleverd. "Dit is een landelijk probleem dat helaas ook in Amstelveen speelt," zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg). "De gemeente en de zorgaanbieders werken samen om de vacatures te vullen. Inwoners die interesse hebben in werk in de hulp bij huishouden zijn zeer welkom. Zij kunnen dat aangeven bij het Werkplein van de gemeente. Veel inwoners, die wat ouder, ziek of gehandicapt zijn wachten op een goede hulp in de huishouding. Huishoudelijke hulp is heel belangrijk om mensen te ondersteunen, zodat zij langer zelfstandig kunnen wonen. Medewerkers Hulp bij Huishouden kunnen echt het verschil maken."

HUIDIGE HULP HOUDEN "Bijna alle inwoners kunnen hun huidige hulp houden. De meesten via deze aanbieders. Anderen moeten daar wel wat voor regelen. Voor sommigen is het mogelijk om een PGB aan te vragen. Dat is fijn, want hulp is heel persoonlijk, als je een klik hebt", geeft Van Ballegooijen aan.

Inwoners die Hulp bij Huishouden ontvangen of op een wachtlijst staan hebben een brief ontvangen van de gemeente. Amstelveners die geen brief hebben gekregen maar wel hulp ontvangen of op een wachtlijst staan kunnen voor informatie terecht bij het Amstelveenloket.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie