Afbeelding
René de Leeuw

Werk aan A9 bij Amstelveen volgend jaar van start

20 november 2019 om 18:00 Overig

AMSTELVEEN Rijkswaterstaat houdt dinsdag 26 en woensdag 27 november in Schouwburg Amstelveen twee informatiebijeenkomsten over de verbreding en de verdiepte aanleg van de A9.  Het gaat om het traject tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. De werkzaamheden gaan volgend jaar van start.

Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Veenix hebben op 10 oktober het contract voor uitvoering van de werkzaamheden getekend. Rijkswaterstaat heeft voor Veenix gekozen omdat deze combinatie de beste plannen heeft voor onder andere een goede bereikbaarheid van Amstelveen en het beperken van omgevingshinder tijdens de uitvoering en de verbreding van de Schipholbrug. Veenix is een combinatie van het Spaanse bouwbedrijf FCC, de Australische investeerder Macquarie, projectondersteuner Count&Cooper en technologiebedrijf Siemens.

BOMENKAP De verbreding en verdieping van de A9 ter hoogte van Amstelveen moet eind 2026 gereed zijn. Om de A9 te kunnen verbreden moet eerst ruimte gemaakt worden. In verband daarmee worden begin volgend jaar onder meer bomen en struiken langs het tracé in Amstelveen verwijderd. Het gaat om maximaal 6.000 bomen, circa. 4.000 bomen binnen de bebouwde kom en circa 2.000 bomen daarbuiten. Alle verwijderde bomen worden later door Rijkswaterstaat gecompenseerd.

TANKSTATION Inmiddels is ook het tankstation van Tango, aan de zuidzijde van de A9 ter hoogte van Amstelveen, gesloten. Het tankstation wordt verplaatst om ruimte te maken voor de aanleg van de extra rijstroken van de toekomstige A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht. De toekomstige locatie is in de Ronde Hoep in Ouderkerk aan de Amstel

Tijdens de twee dezelfde informatiebijeenkomsten vertellen Rijkswaterstaat en Veenix meer over de voorbereiding en de uitvoering van het werk. Voor en na een gezamenlijke bijeenkomst in een van de zalen kunnen bezoekers terecht op een informatiemarkt. Medewerkers van Rijkswaterstaat, Veenix en de gemeente Amstelveen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Op dinsdag 26 november vindt de informatiebijeenkomst van 19.00 tot 21.00 uur plaats. Het plenaire deel is van 19.30 tot 20.00 uur. Op woensdag 27 november is er een bijeenkomst van 14.00 uur
tot 16.00 uur. Het plenaire deel wordt dan van 14.30 tot 15.00 uur gehouden. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie: http://www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie