Afbeelding
Illustratie via gemeente Amstelveen

Plan voor bouw 25 woningen in Texelstraat

19 november 2019 om 18:00 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Een voormalige garage aan de Texelstraat moet vervangen gaan worden door een woongebouw met 25 appartementen en een kinderdagverblijf. Burgemeester en Wethouders hebben de gemeenteraad gevraagd om een 'verklaring van geen bedenkingen' om voor dit project af te wijken van het bestemmingsplan.

Het pand is in onbruik geraakt en sinds 2003 zijn er diverse plannen geweest voor nieuwbouw op deze plek. De bedoeling is nu om het bestaande gebouw te slopen en te vervangen door koopwoningen en een kinderdagverblijf. De woningen krijgen een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter, inclusief parkeerkelder, bergingen en technische ruimten. Omdat de Texelstraat zich binnen een beperkende geluidscontour van de Buitenveldertbaan bevindt, mag het gebouw niet meer dan 25 woningen omvatten.

Het college wil een omgevingsvergunning afgeven die afwijkt van het bestemmingsplan. Daarin is al wel voorzien in de bestemming wonen, maar het gebouw wordt met 16 meter hoger dan het toegestane maximum van 9 meter. Ook is een kinderdagverblijf op basis van het bestemmingsplan nu niet mogelijk. Het college vindt het echter een passend plan voor deze omgeving en werkt daarom graag mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie