Emilio is blij met zijn bijbaantje.
Emilio is blij met zijn bijbaantje. Naomi Heidinga

Blij met extra euro's door bezorger Nieuwsblad te worden

20 november 2019 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN De dertienjarige Emilio is één van de bezorgers van het Amstelveens Nieuwsblad. Elke woensdag doet hij de krant bij zo'n 800 huishoudens in Westwijk in de bus. Een heerlijke bijbaan, die goed verdiend, zo vindt hij. "Je bent lekker actief buiten. Binnen zitten is niets voor mij." Bovendien is het goed te combineren met zijn school.

Bijna een jaar is hij nu bezorger, in januari is hij begonnen. Hij werkt voor een doel. "Ik spaar voor een mooie gamecomputer." Het sparen gaat goed en het werk bevalt hem. "Ik wil dit nog zeker een jaar volhouden, misschien nog wel langer." Wat hij leuk vindt aan het bezorgen? Naast het actief bezig zijn in de buitenlucht zijn dat de contacten met mensen. Hij maakt regelmatig even een praatje met mensen op straat, onder meer over het nieuws in de krant. "Vooral oudere mensen zijn heel blij als ik de krant kom bezorgen. Sommigen moeten zelfs bijna een traantje wegpinken. Laatst wilde een man me tien euro fooi geven, alleen omdat ik de krant kwam brengen! Dat hoeft niet, het is mijn werk, zei ik nog tegen hem. Uiteindelijk gaf hij me vijf euro."

Niet altijd zijn de reacties positief. "Ik heb net een nieuwe wijk erbij gekregen. Daar werd de krant voorheen niet zo goed bezorgd." Soms werden kranten zelfs in de sloot gedumpt. Over de slechte bezorging wordt hij weleens door mensen op aangesproken. "Maar vanaf nu krijgen ze krant elke woensdag in de bus."

Een man werd een tijdje geleden heel boos. "Hij wilde geen krant. Maar op zijn brievenbus stond een 'nee, ja sticker'. Dat betekent dat huis-aan-huisbladen wel mogen worden bezorgd." Geen leuke situatie, maar Emilio bleef rustig. "Je bent toch aan het werk."

Na het bezorgen kijkt hij zelf ook even de krant door. "Ik ben vooral geïnteresseerd in de sport en in ongelukken. Niet omdat het leuk nieuws is, maar ik vind het wel interessant om te lezen over wat er precies gebeurd is." Niet voor niets zou hij later wel bij de brandweer of politie willen. "Ik houd van actie." Om het Nieuwsblad interessanter te maken voor leeftijdsgenoten, zou er bijvoorbeeld meer sport in de krant moeten, denkt Emilio.

Op de vraag of hij zijn bijbaantje zou aanbevelen bij zijn vrienden hoeft hij niet lang te denken. "Een vriend van me is ook bezorger geworden na mijn enthousiaste verhalen."

Tussen kerst en Oud en Nieuw gaat Emilio langs de deuren met een nieuwjaarswens op zak. "Dat levert wellicht een mooi extraatje op."

BEZORGER WORDEN Droom jij ook van een mooi computerspel, maar heb je niet genoeg geld? Je kunt voor het Amstelveens Nieuwsblad bezorger worden. Wij zoeken altijd geschikte en enthousiaste bezorgers vanaf 13 jaar. Je hebt geen ervaring nodig – alleen een enthousiaste werkhouding. Je wordt bovendien op een prettige manier lokaal ondersteund, want onze verspreider (De Media Verspreiders) levert de kranten gewoon bij jouw thuis af. Interesse? Stuur een mail naar info@mediaverspreiders.nl of bel met 088-44 47 744.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie