Wester-Amstel.
Wester-Amstel. Jan van Tilburg

Sleutels Wester-Amstel retour

18 november 2019 om 11:13 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Groengebied Amstelland heeft de sleutels van Wester-Amstel geretourneerd aan haar eigenaar. Joyce Langenacker, burgemeester van Ouder-Amstel en voorzitter van Groengebied Amstelland, kwam speciaal langs om deze terug brengen.

Zij overhandigde ze op vrijdag 15 november aan Søren Ludvig Movig, voorzitter en rentmeester van stichting J.Ph.J.F. Lissone. Hij gaf ze ruim 30 jaar geleden aan toenmalig Groengebied Amstelland voorzitter Wim van Gelder. Nu kreeg hij dezelfde sleutels retour.

DE VOORBIJE 30 JAAR Langenacker en Movig kijken met een goed gevoel terug op de tijd dat Groengebied Amstelland erfpachter was van Wester-Amstel. Movig: "Groengebied Amstellandheeft Wester-Amstel prachtig gerestaureerd en daarna als goed huisvader onderhouden. Wester-Amstel is ieder jaar mooier geworden."

Naast het Groengebied en de stichting Lissone, speelden en spelen de vrijwilligers van de Vrienden van Wester-Amstel een cruciale rol op de oudste buitenplaats van het Amstelland. Bijna dertig park- en tuinvrijwilligers helpen iedere zaterdag mee in de bijzondere tuinen en het park.

De stichting Lissone streeft naar een blijvende publiek gebruik van Wester-Amstel. De poort van Wester-Amstel is vanaf het vroege voorjaar weer open voor het publiek. Naast een bezoek aan het park en de tuinen is er ook ruimte voor bescheiden evenementen, buitenconcerten en exposities. Ook wordt gedacht aan de opzet van een biologische groentetuin. Al deze publieke activiteiten worden georganiseerd onder auspiciën van de stichting Vrienden van Wester-Amstel. De Amsterdamse participatiemaatschappij MKB Fonds wordt de nieuwe huurder van buitenplaats Wester-Amstel.

Langenacker: "Groengebied Amstelland is niet langer 'huisvader', maar we hopen nog jaren goeie buren van Wester-Amstel te zijn. We delen hetzelfde doel: een mooi,groen en toegankelijk Amstelland voor zowel bewoners als bezoekers ".De vele donateurs van Vrienden van Wester-Amstel krijgen binnenkort uitgebreidere informatie over de toekomstplannen. Andere belangstellenden kunnen hiervoor terecht op de website van de Vrienden van Wester-Amstel.

Wim Van Gelder krijgt in 1989 de sleutels van Wester-Amstel.
Joyce Langenacker brengt in 2019 de sleutels terug.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie