Afbeelding
Special Needs Nederland

Documentaire over ervaringen team Special Needs Taekwondo

18 november 2019 om 11:01 Mensen

AMSTELVEEN Ze kwamen, zagen en overwonnen. De leden van het Special Needs Taekwondo-team legden dit jaar een lange weg af, van een voorzichtig en hoopvol begin met fondsenwerving via een bijzondere reis naar Nieuw-Zeeland en een succesvol WK tot een huldiging door de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen. Documentairemaakster Eline Boshuizen volgde het verhaal al die tijd op de voet.

De vechtsporters van het team Special Needs Taekwondo kregen eerder dit jaar bekendheid dankzij een crowdfundingactie die werd opgezet door trainer David Chung. Hij zette zich in om de teamleden de reis van hun leven te bezorgen: deelname aan het WK in Nieuw-Zeeland. 

WERELDTITELS De actie slaagde en het team deed het fantastisch aan de andere kant van de wereld. Meerdere wereldtitels werden binnengehaald en de leden van het team, die allemaal een beperking hebben, keerden terug naar eigen land met niet minder dan 27 medailles in hun koffer. 

Programmamaakster Eline Boshuizen volgde de sporters op de voet en maakte voor haar documentairereeks 'Eline de wereld rond' een film over het team en de reis die ze maakten. Benieuwd naar de film? Die vind je hieronder (bron: Youtube/NH Nieuws).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie