Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen biedt subsidie voor AED's in de wijken

15 november 2019 om 11:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Per jaar krijgen 1 op de 1.000 inwoners in Nederland een hartstilstand. De kans om een hartstilstand te overleven, kan worden verhoogd als een slachtoffer binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. De gemeente Amstelveen vindt het belangrijk dat er voldoende Automatische Externe Defibrilators (AED's) beschikbaar zijn in de openbare ruimte en biedt daarom een subsidie voor de aanschaf van een AED en een buitenkast.

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Een goede bereikbaarheid van AED's in de wijken is van levensbelang. Veel van de AED's zijn niet bereikbaar buiten openingstijden omdat ze bijvoorbeeld in winkels, wijkcentra en in het Raadhuis hangen. De gemeente juicht initiatieven voor AED's in de buitenruimte daarom toe.

SUBSIDIE Inwoners en maatschappelijke organisaties kunnen subsidie aanvragen voor een AED en/of buitenkast. Bedrijven kunnen alleen voor een buitenkast subsidie vragen. De subsidie voor een AED bedraagt 40 procent van de aanschafkosten en de subsidie voor een buitenkast bedraagt 75 procent van de aanschafkosten, tot een maximum van 1.000. Meer informatie staat hier

"Als gemeente vinden wij het belangrijk dat in Amstelveen voldoende getrainde en oproepbare vrijwilligers zijn, die kunnen reanimeren en een AED kunnen hanteren", vindt wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Bellegooijen. "In 2020 kunnen mensen met een laag inkomen en weinig vermogen die in het bezit zijn van een Amstelveenpas, kosteloos een reanimatiecursus volgen via EHBO vereniging Amstelveen."

MEER INFORMATIE Over deze reanimatiecursus met Amstelveenpas is binnenkort meer informatie te vinden op deze website. Wie vragen heeft kan contact opnemen met Astrid Lodder (secretaris van de EHBO vereniging Amstelveen) via secretaris@ehbo-amstelveen.nl. Meer informatie over de Amstelveenpas staat hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie