Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen wordt kleurrijker dankzij half miljoen bloembollen

15 november 2019 om 10:01 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De gemeente voert dit najaar voert de gemeente een grootschalige bloembollenplantactie uit. Het gaat om bijna een half miljoen bloembollen. Bloembollen zijn geliefd bij inwoners en belangrijk voor het insectenleven en bijen in het bijzonder en dragen bij aan de biodiversiteit in Amstelveen, zo vindt de gemeente.

De bloembollen gaan grotendeels machinaal de grond in. Een deel van de bollen wordt echter met de hand geplant vanwege boomwortels of om een meer verfijnd resultaat te krijgen. Leerlingen van basisschool Het Palet Zuid hielpen donderdag 14 november een handje mee met bloembollen planten bij de Handweg en kregen een boeiende les in de natuur.

KLEURRIJK "Naast dat bloembollen de komende jaren een prachtig en kleurrijk gezicht aan onze stad geven, willen we ook een bij-vriendelijk klimaat creëren", legt wethouder Groen Floor Gordon uit. "We betrekken scholen via speciale lessen en met dit soort plantacties. Het planten van bollen is een goed voorbeeld van het bij-vriendelijk maken van de gemeente. Langs de Saskia van Uylenbergweg planten we bijvoorbeeld een speciale bijenmix van bloembollen die bijen aantrekkelijk vinden."

De bloembollen worden geplant op zichtbare locaties langs hoofdwegen en hoofdfietsroutes. Het gaat om bermen en gazons langs de Saskia van Uylenburgweg, Groenelaan, Keizer Karelweg (noord), Burgemeester Wiegelweg, Van Heuven Goedhartlaan, Handweg en Sportlaan. De soorten bloembollen variëren van boerenkrokussen in diverse kleuren tot narcissen, verwilderingstulpen, sneeuwklokjes en vele andere bolsoorten. De bloembollen staan in het voorjaar van 2020 in bloei.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie