Afbeelding
Eigen foto

Amstelveen onder voorwaarden bereid tot nieuwe samenwerking met Aalsmeer

13 november 2019 om 11:00 Politiek

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft de deur naar Aalsmeer met een kier opengezet. Het college is bereid mee te werken aan de wens van Aalsmeer om de ambtelijke samenwerking anders in te richten, maar wel onder voorwaarden. Dat melden burgemeester en wethouder aan de Amstelveense gemeenteraad en (per brief) aan het college van Aalsmeer.

Het ambtelijk huwelijk tussen Amstelveen en Aalsmeer dreigt op de klippen te lopen, nu Aalsmeer heeft aangegeven de samenwerking in de huidige vorm uiterlijk per 1 januari 2022 op te willen zeggen. Het Amstelveense college gaf eerder nog aan dat liever nog sneller te willen realiseren, maar beweegt nu toch enigszins richting het zuiden. 

VOORWAARDEN Amstelveen is namelijk bereid na te denken over een hernieuwde, anders ingevulde samenwerking met de buren, maar dan wel onder twee voorwaarden, waaraan voor 31 maart 2020 moet zijn voldaan. Zo moet het geschil met Aalsmeer over onder meer de bijdrage van Aalsmeer aan de kosten van ICT en digitalisering zijn opgelost, en wil Amstelveen vooraf overeenstemming met Aalsmeer over toekomstige dienstverlening. 

Amstelveen is bereid om de samenwerking anders in te richten en samen met Aalsmeer de volgende stappen te maken, als op de genoemde datum aan bovenstaande voorwaarden is voldaan. Als dat niet het geval is, zal Amstelveen zich uitsluitend richten op de wens van college en raad van Aalsmeer om uit de samenwerkingsovereenkomst te treden. Dat betekent stopzetting van de dienstverlening aan Aalsmeer en ontvlechting van systemen, dossiers en taken, uiterlijk per 1 januari 2022. 

ZO SNEL MOGELIJK “We betreuren nog steeds dat de samenwerking in de huidige vorm stopt", aldus wethouders Frank Berkhout en Herbert Raat namens het Amstelveense college. "Voor ons liggen de prioriteiten nu bij de volgende zaken. De dienstverlening aan inwoners en ondernemers mag er niet onder lijden. Daarbij moet het anders inrichten van de samenwerking zo snel mogelijk gaan, zodat onze medewerkers er zo min mogelijk en zo kort mogelijk last van hebben. En vanzelfsprekend willen wij de kosten beperkt houden. Daarom is het belangrijk dat wij snel weten waar wij aan toe zijn”. 

Het voorstel met de voorwaarden voor het anders inrichten van de samenwerking tussen Amstelveen en Aalsmeer staat op de agenda voor de gemeenteraad van december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie