Archieffoto
Archieffoto Ad Timmers

Protesterende boeren trekken naar luchthaven Schiphol

11 november 2019 om 16:22 Natuur en milieu

SCHIPHOL Het lijkt er op dat het boerenprotest dan toch ook luchthaven Schiphol heeft bereikt. Op Twitter gaan momenteel foto's in de rondte waarop te zien is hoe een aantal trekkers op de luchthaven rondrijdt. 

Eerder vandaag protesteerden zo'n tweehonderd boeren bij het provinciehuis in Haarlem tegen het stikstofbeleid van de provincie Noord-Holland. Het betrof hier met name boeren uit dezelfde provincie. 

BOEREN Inmiddels zijn ook op luchthaven Schiphol een aantal protesterende boeren aangekomen. Of het om dezelfde groep gaat die eerder in Haarlem actie voerde, is niet bekend.

Na het eerste boerenprotest in Den Haag begin oktober dreigde de organisatie achter deze actie al eens te gaan protesteren op de luchthaven. Dat zou 20 oktober moeten gaan gebeuren, maar daar kwam uiteindelijk niets van terecht. 

UPDATE 17.00 uur Het gaat inderdaad om boeren die eerder protesteerden in Haarlem, aldus het ANP. Enkele tientallen boeren reden met hun landbouwvoertuigen na het protest richting Schiphol, zo meldt het persbureau. Ze reden kortstondig via de afrit langs de vertrek- en aankomsthallen op de luchthaven. Daarna reden de tractoren door naar de A9, zo laat een woordvoerder van de luchthaven weten.

Volgens de Koninklijke Marechaussee ging het om ongeveer 35 tractoren en is alles 'ordelijk en goed verlopen'.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie