Oprichting Stichting StartSolutions

11 november 2019 om 15:54 Maatschappelijk Deel je nieuws

Op donderdag 6 november 2019 heeft het bestuur van de Stichting StartSolutions de oprichtingsakte ondertekend bij Notariskantoor Bellaar c.s. in Amstelveen.

StartSolutions is een stichting die naar een volwaardige participatie en integratie streeft van de Syrische gemeenschap en andere nieuwkomers binnen de gemeentes Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Kudelstaart.

De oprichting van de stichting is een initiatief door vertegenwoordigers van de Syrische gemeenschap en wil hiermee vanuit henzelf een proactieve en positieve bijdrage leveren om aansluiting te vinden met de Nederlandse samenleving.

Bestuur van de stichting bestaat uit zeven personen. Twee Nederlanders, vijf Syriërs, waarvan twee vrouwen. StartSolutions heeft verschillende adviseurs op specifieke onderwerpen.

De stichting stelt zich ten doel het bevorderen van de lokale uitwisseling tussen buurtbewoners en vluchtelingen, statushouders, immigranten, expats en overige nieuwkomers in Amstelveen en omstreken en heeft geen winstoogmerk. 

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken: 

Door het organiseren van huisvesting, ontmoetingsplekken, taallessen, cursussen, dialogen en start-ups die gericht zijn op integratie.

Daarnaast wil de stichting inspireren en de publieke opinie in positieve zin beïnvloeden door haar kennis, ervaringen en inzichten te delen.  

De activiteiten komen tot stand in samenwerking tussen buurtbewoners en vluchtelingen, statushouders, immigranten, expats en overige nieuwkomers in Amstelveen en omstreken en zijn gericht op de vorming van netwerken waarin deze partijen participeren.

De activiteiten zijn erop gericht dat vluchtelingen stappen zetten op weg naar een volwaardige positie in de Nederlandse maatschappij en bemiddelen en leiden naar zelfstandig inkomen en niet afhankelijk zijn van een uitkering.

Informatie: www.StartSolutions.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie