Chung Do Kwan werd begin dit jaar uitgeroepen tot Sportvereniging van het jaar.
Chung Do Kwan werd begin dit jaar uitgeroepen tot Sportvereniging van het jaar. AmstelveenSport

Aanmelding geopend voor kandidaten sportvereniging van het jaar

11 november 2019 om 12:00 Overig

AMSTELVEEN AmstelveenSport heeft de aanmelding geopend voor kandidaten voor de titel ´Sportvereniging van het Jaar´. Deelnemende verenigingen kunnen een cheque van 2.500 euro winnen en een grote wisselbeker. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Amstelveen. De winnaar mag zich een jaar lang de beste sportvereniging in Amstelveen noemen.

Wie kans wil maken op de titel moet een motivatie insturen waarin aangegeven wordt waarom de vereniging deze prijs écht verdient.

AmstelveenSport noemt daarvoor diverse mogelijkheden. ´De vereniging deed in 2019 extra moeite om kwetsbare en/of eenzame jongeren, senioren of mensen met een handicap te betrekken bij de vereniging. Omschrijf deze activiteiten en vertel waarom de vereniging dit belangrijk vindt. De vereniging zocht in 2019 de samenwerking met andere verenigingen en organisaties om elkaar te versterken. Omschrijf hoe dat vorm werd gegeven en wat het opleverde. De vereniging zette zich in 2019 in voor integratie en gemeenschapszin van inwoners van Amstelveen. Omschrijf hoe dat gebeurde. De vereniging heeft afgelopen jaar een special evenement georganiseerd. Omschrijf dit evenement en vertel wat dit evenement voor Amstelveen betekende.´

AmstelveenSport geeft daarnaast nog meer opties aan: ´Teams of leden van de vereniging lieten afgelopen jaar uitzonderlijke sportieve prestaties zien. Geef aan welke. De vereniging startte in 2019 een samenwerkingsproject waarin school en/of de buurt centraal stond. Omschrijf de samenwerking. De vereniging heeft speciale aandacht voor topsporttalenten. Omschrijf hoe dat gebeurt. De vereniging werd in 2019 rookvrij. Geeft aan waarom dat voor de vereniging belangrijk is. De vereniging richtte zich afgelopen jaar op energiebesparing en duurzaamheid. Leg uit welke projecten gestart zijn en wat het opleverde. De vereniging besteedde in 2019 extra aandacht aan het betrekken van Amstelveners met een minimum inkomen. Geef aan hoe dat gebeurde.´

De jury bestaat uit sportwoordvoerders van de gemeenteraad en beleidsmedewerker sport van de gemeente Amstelveen Tjipke Bokma. De Jury staat onder leiding van Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport. De winnaar wordt eind januari bekendgemaakt tijdens het Amstelveens Sportgala.

De motivatie moet vóór 9 december gestuurd worden naar Ingrid Wulving, i.wulving@amstelveensport.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie