Ter voorbereiding op de raadsvergadering zijn raadsleden samen met de skaters zaterdag op skatebaan Onderuit een uurtje gaan skaten, skateboarden en skatebiken.
Ter voorbereiding op de raadsvergadering zijn raadsleden samen met de skaters zaterdag op skatebaan Onderuit een uurtje gaan skaten, skateboarden en skatebiken. Gemeente Amstelveen

Onderzoek uitbreiden speelvoorzieningen in zuid na inspraak jonge skaters

7 november 2019 om 11:06 Recreatie

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft het college van B en W woensdagavond opgeroepen om onder inwoners van Amstelveen-zuid te verkennen of zij behoefte hebben aan meer speelvoorzieningen in hun wijk en zo ja, aan welke. De gemeenteraad deed dit onder meer naar aanleiding van en initiatief van  vier jonge skaters. Ze maakten met een volwassen skater gebruik van het spreekrecht tijdens een raadcommissievergadering op 18 september. Zij hielden een vlammend betoog voor meer skatevoorzieningen in Amstelveen Zuid.

Eerder in juli hield een aantal actieve jonge skaters met hulp van Rotaryclub Amstelveen-Amstel en Participe al een skate event op Skatebaan Onderuit. Daarnaast heeft een inwoner met hart voor skaten – Niels Veerman- gesprekken gevoerd met enkele gemeenteraadsleden en wethouder Rob Ellermeijer (Sport) over het verbeteren van de skatemogelijkheden in Amstelveen.

De gemeenteraad wil dat het college in het eerste kwartaal van 2020 de uitkomsten van het onderzoek presenteert en met eventuele voorstellen komt over het uitbreiden van de speelvoorzieningen in Amstelveen Zuid. Het kan daarbij bijvoorbeeld om een extra skatebaan gaan. De gemeenteraad legde dat vast in een raadsbrede motie die unaniem werd aangenomen.

De gemeenteraad heeft in zijn motie bewust niet specifiek gevraagd om het ontwikkelen van een skatevoorziening in Amstelveen Zuid. De raad wil het aan (jonge) inwoners zelf overlaten om aan te geven of zij behoefte hebben aan een extra speelvoorzieningen (zoals een skatebaan) in hun wijk en zo ja welke. Als uit dit onderzoek komt dat inwoners behoefte hebben aan een skatebaan in Amstelveen Zuid, dan komt de skatebaan er wat de gemeenteraad betreft ook.

Het college heeft positief gereageerd op de motie. Het gaat de gevraagde verkenning uitvoeren en komt in het derde kwartaal van 2020 met voorstellen voor de gemeenteraad. "Onze gemeente heeft een breed en kwalitatief goed aanbod aan speelvoorzieningen. Uiteraard is het wel verstandig om van tijd tot tijd te peilen of het aanbod nog voldoet aan de vraag. Daarnaast stimuleert dit college graag initiatieven vanuit de wijk. Wij gaan daarom aan de slag met deze sympathieke motie en bedanken de jonge initiatiefnemers," aldus wethouder Floor Gordon.

De jonge skaters inspireerden de gemeenteraadsleden niet alleen om een motie te maken, maar ze hebben ze ook aan het 'rollen' gekregen. Ter voorbereiding op de gemeenteraadsvergadering zijn raadsleden samen met de skaters op zaterdagmiddag 2 november op skatebaan Onderuit een uurtje gaan skaten, skateboarden en skatebiken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie