Lesse is de artiestennaam van zanger Hessel van Hoorn.
Lesse is de artiestennaam van zanger Hessel van Hoorn. Pr

Lesse uit Amstelveen met 'Break Out' naar COC Songfestival

7 november 2019 om 13:00 Muziek

AMSTELVEEN De Amstelveense zanger Lesse is de inzending van Noord-Holland Noord voor de 25ste editie van het COC Songfestival, dat op zaterdag 9 november plaatsvindt in Weert. Hij doet mee mee met zijn nieuwe single ´Break Out´.

Lesse is de artiestennaam van Hessel van Hoorn. Hij is geboren en opgegroeid in Amstelveen. Zijn eerste muzikale opvoeding kreeg hij op de muziekschool in het Stadshart waar hij zanglessen kreeg. Ook trad hij jaren geleden heeft op in P60 tijdens een bandjeswedstrijd. Het COC Noord-Holland Noord heeft hem gevraagd om deel te nemen aan het COC Songfestival 2019, gezien hij sinds twee jaar in Alkmaar woont.

Zijn derde nummer 'Break Out' is een positieve popsong waarin Lesse de 'queer community' oproept om hun plek in de wereld op te eisen. "So we're gonna break out // Show your face and be loud // We're going to make it // Mark the world as our stage!", luidt het refrein.

Mensen die afwijken van de norm worden nog veel te vaak gediscrimineerd

"Met dit lied wil ik laten zien dat het nog steeds knap lastig kan zijn om je stem te laten gelden en je identiteit te omarmen in een maatschappij die daar lang niet altijd op zit te wachten" vertelt Lesse. "Zelfs nu, nu we qua welvaart en vrijheid zoveel hebben verworven, worden mensen die afwijken van de norm nog veel te vaak gediscrimineerd. Break Out is een strijdlied: dit pikken we niet meer," a;dus Lesse.

De single komt 8 november uit, één dag voor het COC Songfestival dat op 9 november in Theater de Munt in Weert wodt gehouden. 'Break Out' sluit volgens Lesse naadloos aan op zijn vorige singles: The Ghost (2018) en Drive Away (2019). Beide nummers zijn te beluisteren via zijn website https://www.lessemusic.com/

Je angsten tegemoet treden en persoonlijke groei zijn volgens Lesse terugkerende thema's in zijn muziek. The Ghost en Drive Away werden gedraaid op NPO Radio 2, NPO Radio 1 en 3FM, en staan onder meer in de Spotify playlist van NPO Radio 2 Annemiekes A-lijst. Lesse werkt momenteel aan meer materiaal, en ter gelegenheid van zijn debuut één jaar geleden, verschijnt er op 22 november een videoclip van 'The Ghost'.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie