Introdans danst 'The Battle'.
Introdans danst 'The Battle'. Hans Gerritsen

Introdans brengt eerbetoon aan Slag om Arnhem

10 november 2019 om 10:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Introdans brengt vrijdag 15 november in Schouwburg Amstelveen een eerbetoon aan 75 jaar Slag om Arnhem in de dansvoorstelling 'The Battle'.

De Slag om Arnhem vond in de Tweede Wereldoorlog van 17 tot 25 september 1944 plaats tussen de geallieerden en de Duitse bezetters. De bedoeling was om Duitsland binnen te vallen via Arnhem, maar dat plan draaide uit op een mislukking voor de geallieerden. De geallieerden slaagde er niet in de brug in Arnhem over de Rijn in te nemen. In de strijd vielen aan beide zijden in totaal ruim 3.000 doden.

Als eerbetoon stelde Introdans een programma samen rond de thema's strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. 'The Battle' opent met 'Missa Brevis', het magnum opus van een van de grootmeesters van de Amerikaanse moderne dans, José Limón. De Introdans-vrouwen zijn te zien in 'Alma', een nieuwe creatie van Cayetano Soto. Daarnaast wordt de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui's 'Qutb' uitgevoerd. 'The Battle' besluit met een 'battle' van de Amerikaan Robert Battle: 'The Hunt'.

Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie