Afbeelding
Cobra Museum

Altaar ´Día de Muertos´ in Cobra Museum mooiste ter wereld

6 november 2019 om 16:00 Kunst

[AMSTELVEEN Het Mexicaanse 'doden altaar' dat nu te zien is in het Cobra Museum in Amstelveen, is door een wereldwijd Facebook-publiek verkozen als het mooiste Día de Muertos altaar ter wereld. Dat gebeurde in een door de Mexicaanse overheid georganiseerde competitie, Het altaar in het Cobra Museum kreeg meer dan 5.500 voorkeursstemmen.

De competitie wordt jaarlijks uitgeschreven voor Mexicaanse ambassades wereldwijd en voor Mexicanen die buiten Mexico wonen. Het altaar in Saudi-Arabië werd tweede en die van Quatar derde.

Het Cobra Museum heeft in samenwerking met de Mexicaanse ambassade in Nederland dit altaar bedacht en uitgevoerd in het Museum in Amstelveen. Het bestaat uit sokkels geschilderd in vele bijzondere kleuren met daarop tientallen handgemaakte schilderijtjes door in Nederland verblijvende Mexicaanse kunstenaars, cartoneria poppen (gemaakt in eigen workshops) afbeeldingen, bloemen en vele andere objecten.

Afgelopen zaterdag werd in het Cobra Museum de Mexicaanse feest- en herdenkingsdag 'Diaz de los Muertos'  gevierd. Meer dan 1.500 mensen brachten daarbij een bezoek aan het altaar en aan de tentoonstelling Intens Mexico waar het een onderdeel van is. Vele tientallen bezoekers lieten bovendien een gedachte aan hun overleden geliefden achter in de vorm van een object, brief, foto, voedsel en bloemen van Papier-maché.

Het altaar is nog te bezichtigen tot het einde van de tentoonstelling (29 maart) en er kunnen tot die tijd nog persoonlijke herrinneringen aan worden toegevoegd. Het altaar en het museum aan Sandbergplein 1 in Amstelveen is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

Voor meer informatie: https://www.cobra-museum.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie