Afbeelding
Naomi Heidinga

Expositie Amstelveense heldinnen verhuisd naar Buurtkamer

5 november 2019 om 17:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Lokale Heldinnen expositie is verhuisd van de bibliotheek aan het Stadsplein naar de Buurtkamer Keizer Karelpark. Maandag 4 november werd de expositie feestelijk geopend. De hele maand november zijn de portretten en verhalen van de Amstelveense rolmodellen te zien in de buurtkamer. In december gaat de expositie door naar wijkcentrum Westend.

Vanwege de beschikbare ruimte is ervoor gekozen om vier portretten op te hangen. De eerste helft van de maand zijn de portretten te zien van kunstenares Ans Bakker -Van der Pluijm, voetbalster Katja Snoeijs, Amanda Ten Cate (ze zet zich in voor een toegankelijk Amstelveen) en Lottie Schenk, voorvechter voor gelijke rechten voor vrouwen. Halverwege de maand wordt er gewisseld en zijn foto's te zien van Nora Valk (overleefde een Jappenkamp), Jara Zurr (voormalig kinderburgemeester), Ritika Mehra (zet zich in voor Indiase gemeenschap in Amstelveen) en Banoo Kiani Haftlang (jarenlang actief als sociaal werkster).

De expositie, die acht Amstelveense vrouwen in het zonnetje zet, komt voort uit Internationale Vrouwendag op 8 maart. Deze had als thema 'Heldinnen'. Zo ontstond de vraag: wie zijn eigenlijk onze lokale heldinnen? Daarop ontstond een zoektocht naar deze heldinnen door een projectteam, waarbij via lokale en social media de hulp van Amstelveen werd ingeroepen. Het leverde acht namen op van vrouwen die op welke manier dan ook, van belang zijn of zijn geweest voor Amstelveen.

De verhalen en portretten van de heldinnen zijn tevens te zien op http://www.amstelveenseheldinnen.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie