Afbeelding
Lions Club Mingle

Inzamelingsactie Lios Club Mingle levert 10.000 kinderboeken op

4 november 2019 om 16:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De inzameling van kinderboeken door Lions Club Mingle is een succes geworden. In totaal zijn maar liefst bijna 10.000 boeken ingezameld. De boeken zijn bestemd voor kinderen die deze anders net kunnen krijgen. Niet alleen krijgen die boeken nu een tweede 'leven', maar belangrijker is volgens Lions Club Mingle dat hiermee de leesvaardigheid onder die kinderen die hiervoor in aanmerking komen, wordt vergroot en het enthousiasme om meer te gaan lezen wordt gestimuleerd.

De inzameling vond op zaterdag 14 september plaats in het Stadshart. In 2018 is ook door de Lions eenzelfde inzameling gehouden. De opbrengst was toen al groot, maar het resultaat werd op 14 september met gemak overtroffen. In totaal werden een kleine 10.000 boeken ingezameld, waarvan 7.200 boeken overbleven om verdeeld te worden.

De verdeling van de boeken gaat onder andere naar: de voedselbank, de buurthuizen, vluchtelingenwerk, blijf van mijn lijf-huizen, scholen, huiswerkpunten en instellingen die zich bezighouden met het verbeteren van de taalvaardigheid van kinderen. De boeken zijn in 2018 en 2019 gedistribueerd onder 2.500 kinderen.

Lions Mingle bedankt een ieder die aan deze inzameling heeft meegewerkt, maar vooral degenen die de kinderboeken hebben ingeleverd. Met trots wordt teruggekeken op de resultaten en er zal in 2020 worden doorgegaan met deze inzameling.

De club heeft meerdere projecten die de Amstelveense samenleving ten goede komen. Er is veel te doen en er zijn hiervoor meerdere leden nodig. Belangstellenden kunnen per e-mail om meer informatie vragen bij Anke Eweg via directie@jescoboekenkasten.nl

De Taalvijver is op zoek naar vrijwilligers. Wie mee wil doen door taalcoach te worden, kan een e-mail sturen naar: detaalvijver@wereldbuur.nu voor taalhulp aan kinderen of naar Amstelveen@wereldbuur.nu voor taalhulp aan volwassen. Voor meer informatie: www.wereldbuur.nu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie