Michael Dijkstra
Michael Dijkstra Sylvia Walet

3 x goud voor Tréville schermers op het 48ste Wapen van Vlagtwedde

3 november 2019 om 23:19 Vechtsporten Deel je nieuws

Ter Apel, 2 en 3 november - Op het 48e editie van het Wapen van Vlagtwedde zijn Tréville schermers Victor De Wolf, Michael Dijkstra en Koen Walet bovenaan het podium geëindigd. Als prijs mochten de winnaars het meest fel begeerde trofee in de Nederlandse schermsport mee naar huis nemen.

Twee dagen lang is Ter Apel het domein van de internationale wedstrijdschermers. Dit jaar waren er ongeveer 150 floretschermers van Denemarken, Duitsland en België. Het is een van de belangrijkste toernooien in het Nederlandse schermkalender.

Victor de Wolf en Samuel den Breejen waren voor Tréville in de leeftijdscategorie U12 aanwezig. In de voorrondes hebben ze beiden erg goed staan schermen. In de eliminatieronde verloor Samuel helaas nipt met 10-9 zodat hij als 10e dit toernooi zou afsluiten. Victor won alle eliminaties door slim af te wisselen met aanvallen en verdedigen. In de finale kwam Victor uit tegen Petrelli van Schermcentrum Noord; Victor won deze zinderende finale met 10-7.

Bij de U14 schermt Koen Vrijburg prima voorrondes en wint een fraaie eliminatie partij tegen van Enderen (HollandSchermen).  Helaas moest Koen in de kwartfinale tegen clubgenoot Michael Dijkstra en verliest hij deze partij.  Koen eindigt op de 7de plek.  Michael ging door en wint een zeer spannende halve finale van Moerbeek (HollandSchermen). Hij mag het vervolgens in de finale opnemen tegen Koster (SchermCentrum Amsterdam). Michael komt al vroeg op voorsprong in de partij. Dan zet Koster een come-back in en staat het weer gelijk. Michael laat echter zien uitstekend met de druk van een groot toernooi om te kunnen gaan en weet de partij winnend af te sluiten met een eindstand van 15-10.

Bij de U20 staat Koen Walet in de halve finale tegenover de Waal van HollandSchermen. Die partij wordt gewonnen en vervolgens mag Koen het in de finale opnemen tegen zijn teamgenoot van Jong Oranje, Vermeulen van Schermcentrum Noord. Hier neemt Koen duidelijk de leiding in de partij er wordt uiteindelijk gewonnen met een stand van 15-4.

Speciale vermelding ook voor de U17 jongens: in een zeer sterk deelnemersveld zijn er toch 3 podiumplaatsen behaald: Gijs Reurekas (2de), Koen Walet en Thomas Dijkstra (3de), en Koen Man, Michael Dijkstra en Yin Man behaalde de kwartfinales.