RODA´23 deelt punten met koploper SDZ

26 februari 2018 om 13:02 Sport/sport

AMSTELVEEN RODA '23 heeft zondag een knap gelijkspel behaald in de uitwedstrijd bij koploper SDZ. Sporting Martinus maakte in eigen huis korte metten met United Davo.

ZONDAGVOETBAL

3C SDZ - RODA '23 2-2 (0-1)
De topper tussen koploper SDZ en RODA '23 (nummer 2 in de competitie) eindigde zondag in een gelijkspel. Binnen drie minuten sloeg RODA toe. Een uitstekende vrije trap van Niels Vahlkamp werd door Martijn Guitink binnen gekopt, 0–1. Dat doelpunt was de inleiding van een mooie wedstrijd waarin de twee tegenstanders elkaar geen duimbreed toe gaven. Kort voor rust zag Martijn Guitink zijn schot via de binnenkant paal het veld weer in stuiteren. In de tweede helft was er direct weer druk van SDZ dat in de 52ste minuut 1-1 scoorde. Het bleef spannend. Na een goed lopende aanval waar Romello Austin en Melvin Joling betrokken waren schoot laatstgenoemde de 1-2 binnen. Maar in de 88ste minuut scoorde ook SDZ een tweede goal en werd het 2–2. Dat was ook de eindstand.

3C Sporting Martinus – United Davo 6-0 (3-0)
Het thuis spelende Sporting Martinus was oppermachtig en maakte korte metten met tegenstander United Davo. De wedstrijd was na 45 minuten al definitief beslist in het voordeel van de Martianen. Joel Cornwall opende in de 20ste minuut de score, en 10 minuten later zorgde Ralph Jurka voor 2–0. United Davo kwam er niet aan te pas. Met een welgemikte kopbal zette Siem Klok de 3-0 op het scorebord en Joel Cornwall bracht de ruststand op 4-0. In de tweede helft zakte het tempo enigszins maar Martinus domineerde opnieuw. Jesse Correia en Amos Appenteng scoorden de 5-0 en de 6-0.

3C Alliance '22 - Ouderkerk 2-4 (0-3)
Ouderkerk legde in de eerste helft de thuisploeg zijn wil op. Caj de Jong zette zijn team op 0-1 voorsprong en Rutger Baas maakte 0-2. Nog voor de rust kreeg Alliance '22 een strafschop tegen en moest de speler die in de fout ging met rood eruit. Mitchel Melissen bepaalde de ruststand vanaf de stip op 0-3. Ondanks een man minder kwam Alliance '22 in de tweede helft terug tot 2-3. De Ouderkerkers herpakten zich op tijd en met een krulbal van Mitchel Melissen werd zege veilig gesteld, 2-4.