Betaald parkeergebied in Randwijck.
Betaald parkeergebied in Randwijck. René de Leeuw

Uitbreiding aantal gebieden met betaald parkeren in Amstelveen

1 november 2019 om 12:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen breidt het aantal gebieden voor betaald parkeren uit. Vanaf maandag 11 november wordt het ingevoerd in de noordelijke straten van Kostverloren en een deel van Elsrijk Noord. Vanaf donderdag 12 december is het zuidelijke deel van Bankras aan de beurt.

Veel forenzen parkeren auto in wijken in  Amstelveen

"Doordat veel forenzen hun auto's in de wijken parkeren, kunnen steeds meer bewoners hun auto's niet in hun eigen straat kwijt," zegt wethouder Floor Gordon (Parkeren) in een toelichting op het besluit. "De gemeenteraad besloot daarom in december 2018 om betaald parkeren in te voeren in de wijken Kostverloren en Elsrijk Noord. We voeren betaald parkeren in om de leefbaarheid en bereikbaarheid van de wijken te vergroten. Betaald parkeren zorgt er bovendien voor dat er minder auto's zoeken naar schaarse parkeerplekken en draagt zo ook bij aan veiligheid in de wijk."

{KOSTVERLOREN] Het nieuwe gebied in Kostverloren waar betaald parkeren gat gelden strekt van de Florence Nightingalelaan tot aan de Saskia van Uylenburgweg.

ELSRIJK NOORD In Elsrijk Noord gaat het om een gebied tussen de rotonde Van Heuven Goedhartlaan – Zonnestein tot aan de rotonde Rembrandtweg en van Biesbosch tot de Duivenlandselaan.

BANKRAS In Bankras wordt betaald parkeren vanaf 12 december ingevoerd van de Traviastraat tot en met de Carmenlaan-De Parelvisserlaan.

Bewoners kunnen een vergunning aanschaffen om in betrefende srtaten te parken. Een bewonersvergunning kost 40 euro per jaar voor één auto. Een tweede bewonersvergunning kost 80 euro per jaar. Voor bezoekers kunnen bewoners een pas aanschaffen waarmee ze tegen een gereduceerd tarief van 0,25 euro per uur kunnen parkeren. De kosten voor de bezoekerspas (10 euro), krijgen bewoners direct teruggestort als parkeertegoed op de pas.


WENNEN Voor bewoners zijn inloopavonden georganiseerd. Om bewoners en bezoekers te laten wennen krijgen overtreders de eerste twee weken na invoering alleen een waarschuwing. "De gemeente begrijpt dat bewoners en bezoekers even moeten wennen, daarom treden we de eerste twee weken waarschuwend op," aldus wethouder Gordon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie