Afbeelding
Twitter/CIDI

CDA geschokt door antisemitische teksten in lift Uilenstede

31 oktober 2019 om 17:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN CDA Amstelveen heeft het college van B en W vragen gesteld over antisemitische incidenten in Amstelveen. Aanleiding zijn berichten in de media over antisemitische teksten die in een lift in Uilenstede waren gekalkt. In een van de flatgebouwen had Iemand een hakenkruis getekend met daaronder de tekst 'Nazi's boven Joden'. Het CDA is hierdoor geschokt. 'Dergelijke uitingen horen niet thuis in de samenleving die wij in Amstelveen nastreven,' aldus de christendemocraten.

Het CDA vraagt onder meer of het college bereid is om actief met studentenwoningverhuurder Duwo samen te werken om de onderste steen boven te krijgen, zodat de daders gepakt kunnen worden. Verder wil de partij weten of bij het college bekend is hoeveel incidenten met een antisemitische karakter jaarlijks plaatsvinden in Amstelveen.

VEILIGHEID UILENSTEDE Het CDA wil ook weten of er voldoende middelen, zoals camerabeelden, beschikbaar zijn om de daders van de bekladding op te kunnen sporen. De partij vraagt dat mede uit zorg over de veiligheid in de Amstelveense studentenwijk. 'De veiligheid in Uilenstede-flats is al langer een onderwerp van discussie: urineren in liften, het gebruik van de portieken als overnachtplaats door daklozen, potloodventers etc.´ Het CDA vraagt het college bof het bereid is om met Duwo in gesprek te gaan omtrent mogelijkheden de veiligheid rondom de Uilenstedeflats te vergroten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie