Omleidingen vanuit het zuiden.
Omleidingen vanuit het zuiden. Rijkswaterstaat

Komend weekend ernstige verkeershinder door werk A10 Zuid

29 oktober 2019 om 10:35 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Als gevolg van werkzaamheden aan het Zuidasdok wordt aanstaande vrijdag en in het weekend ernstige verkeershinder verwacht. Ook in Amstelveen zullen de gevolgen hiervan te merken zijn.  Er wordt komend weekend een gigantisch betonnen dek door de A10 en het treinspoor geschoven. Vanwege de operatie zijn de A4 vanaf Badhoevedorp en de A10 richting Utrecht vanaf donderdag 31 oktober 22.00 uur tot maandagochtend 4 november 5.00 uur afgesloten.

OMLEIDINGEN Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. De oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol. Ook de metro blijft volgens dienstregeling rijden op station Amsterdam Zuid en RAI.

Forenzen worden gewaarschuwd op vrijdag 1 november niet per trein of auto naar of door de Zuidas te rijden.EXTREME DRUKTE Vooral op vrijdag 1 november wordt extreme verkeersdrukte verwacht. De A10 Zuid is dan in de richting Utrecht afgesloten. Normaal rijden op de A10 Zuid richting Utrecht 10.000 auto's per uur in de vrijdagochtendspits. De omleidingsroutes, A5 en A9, hebben onvoldoende capaciteit om dit verkeer te kunnen afwikkelen.

THUISWERKEN Zuidasdok en Rijkswaterstaat raadt autoforenzen dringend aan thuis of elders te werken en de alternatieve routes zo veel mogelijk vrij te laten voor degenen die echt de weg op moeten. Forenzen worden gewaarschuwd op vrijdag 1 november niet per trein of auto naar of door de Zuidas te rijden. Dat geldt ook voor 2 en 3 november.

VERBREDING Zuidasdok is een project van onder meer de gemeente Amsterdam, het Rijk en de Provincie Noord-Holland, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en het station wordt vernieuwd. De driedaagse afsluiting van de zuidzijde van de A10 Zuid en het spoor is nodig omdat voor het inschuiven van het gigantische dakdeel van de stationspassage zowel treinspoor en wegdek moeten worden verwijderd en weer hersteld.

Omleidingen vanuit het westen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie