Wethouder, Frank Berkhout,  installeert de leerlingenraad
Wethouder, Frank Berkhout, installeert de leerlingenraad OBS de Pioniers

Wethouder Berkhout installeert leerlingenraad van OBS de Pioniers

28 oktober 2019 om 20:05 Onderwijs Deel je nieuws

“Dat verklaar en beloof ik”.

Met de hand op de schoolgids verklaarden en beloofden de kinderen om hun best te doen in de leerlingenraad. Ook beloofde ze eerlijk te zijn en voor alle kinderen in de school op te komen.

Hiermee werd de leerlingenraad van de OBS de Pioniers op 28-10-2019 door de Amstelveense wethouder Frank Berkhout geïnstalleerd.

Onderwerpen voor het komende jaar waar de leerlingenraad zich voor gaat inzetten zijn:

nieuw buitenspeelmateriaal voor in de pauzes

veilige speeltoestellen op het plein

anti-pest-school

 

Aan de installatie ging een heuse verkiezingsstrijd vooraf. De verkiezingen zijn door de kiesraad georganiseerd. Zij hadden deelnemerslijsten, stembiljetten en een stembus gemaakt en een echt stembureau ingericht. Natuurlijk werd ook iedereen goed geïnformeerd over wat een leerlingenraad doet en waarom het nuttig is. Daarnaast werd aandacht besteed aan de democratie, de universele rechten van de mens en de link naar de gemeenteraad van Amstelveen.

Op vrijdag 18 oktober was het zover: de dag van het stemmen. De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 mochten naar de stembus. Het was spannend maar ook erg leuk. Na afloop heeft de kiesraad onder toezicht van de directeur, juf Carla Went, de stemmen geteld en werden de nieuwe leden van de leerlingenraad bekend gemaakt.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie