Inspiratiesessie voor de lokale culturele sector.
Inspiratiesessie voor de lokale culturele sector. Anko Stoffels

Amstelveen komt met online Uitagenda

29 oktober 2019 om 07:00 Evenementen

AMSTELVEEN De gemeente is bezig met het ontwikkelen van een aparte website met Amstelveense Uitagenda waarin in één oogopslag te zien is welke (culturele) activiteiten er te doen zijn in de stad. Lokale kunst- en cultuurorganisaties en de recreatie- en toerismebranche zijn uitgenodigd om deel te nemen aan inspiratiesessies waarin zij hun inbreng voor de invulling kunnen geven.

In de afgelopen weken vonden twee inspiratiesessies plaats. De eerste bijeenkomst in de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg was bestemd voor kleine en grote kunst- en cultuurinstellingen. De gemeente vindt het belangrijk dat alle betrokkenen straks achter de nieuwe toeristische website en Uitagenda staan. "Alleen met hun input kunnen we iets moois neerzetten," zegt wethouder Herbert Raat (Kunst en Cultuur). "Op dit moment is de informatie online te versnipperd en lastig te vinden. Amstelveen verdient een platform waarop alle activiteiten die de gemeente rijk is overzichtelijk bij elkaar staan."

Afgelopen donderdag was de recreatie- en toerismebranche aan de beurt om hun denkbeelden naar voren te brengen. Beide sessies hebben goede ideeën opgeleverd. Zo zien de partijen graag dat de website aansprekend is voor de Amstelvener door de verhalen van échte Amstelveners te vertellen en moet voldoende rekening gehouden worden met de 20 procent internationale bewoners die de stad telt.

"Een aparte website met toeristische, recreatieve, sportieve en culturele informatie over Amstelveen biedt de mogelijkheid om meer, gerichte en actuele informatie aan te bieden aan regionale, nationale en internationale bezoekers," zegt wethouder Floor Gordon (Economische Zaken). "Door de informatie te bundelen op één plek is het makkelijker te vinden. Daarnaast zorgt de uitstraling van een website waarop toerisme, sport, recreatie en cultuur samenkomen ervoor, dat Amstelveen op de kaart wordt gezet als stad waar het naast werken ook goed recreëren is."

De lancering van de nieuwe website en de Uitagenda staat gepland voor volgend voorjaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie