A9 bij Amstelveen
A9 bij Amstelveen René de Leeuw

Kap van circa 6.000 bomen ter voorbereiding verbreding A9

25 oktober 2019 om 13:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Rijkswaterstaat start in 2020 met de werkzaamheden voor de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Om de A9 te kunnen verbreden moet eerst ruimte gemaakt worden. In verband daarmee worden na 1 januari 2020 onder meer bomen en struiken langs het tracé in Amstelveen verwijderd. Het gaat om maximaal 6.000 bomen, circa. 4.000 bomen binnen de bebouwde kom en circa 2.000 bomen daarbuiten. Alle verwijderde bomen worden later door Rijkswaterstaat gecompenseerd.

Welke bomen exact verwijderd worden langs het tracé, staat in de plannen van de aannemer voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 ter hoogte van Amstelveen. De gemeente en Rijkswaterstaat laten weten da ze er alles aan doen om zoveel mogelijk bomen te behouden. Zo is de afspraak gemaakt tussen de gemeente en Rijkswaterstaat dat de A9 zoveel mogelijk naar het zuiden opschuift om een deel van het Meanderpark in Amstelveen te behouden.

Voor het verwijderen van bomen binnen de bebouwde kom van de gemeente Amstelveen moet de aannemer een melding doen bij de gemeente. Voor het verwijderen van bomen buiten de bebouwde kom moet de aannemer een melding doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

De bomen buiten de bebouwde kom worden door de aannemer namens Rijkswaterstaat gecompenseerd. Hiervoor is al een beplantingsplan opgesteld. De bomen binnen de bebouwde kom worden door de gemeente Amstelveen namens Rijkswaterstaat gecompenseerd. Dit beplantingsplan wordt in overleg met de bewoners opgesteld.

Ook op de drie overkappingen die ter hoogte van Amstelveen worden gerealiseerd komt groen terug. Zowel op de overkapping bij het Oude Dorp als het Bovenlandpad wordt een park ingericht en bij het Stadshart komt een 'Bomenbrug'.

Rijkswaterstaat en aannemer Veenix houden twee informatiebijeenkomsten om de omgeving te informeren over de voorbereidende werkzaamheden en de uitvoering van het werk aan de A9 tussen Badhoevdorp en Holendrecht. Ook de gemeente is daarbij aanwezig. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 26 november van 19.00 tot 21.00 uur en op woensdag 27 november van 14.00 tot 16.00 uur in Schouwburg Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie