Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Donkere Dagen Offensief moet inbraken en overvallen tegengaan

25 oktober 2019 om 11:00 Overig

AMSTELVEEN De politie en de gemeente Amstelveen starten op 1 november weer met het 'Donkere Dagen Offensief'. Doel is om stijging van het aantal inbraken, overvallen en straatroven in de donkere maanden van het jaar tegen te gaan. Uit criminaliteitscijfers blijkt dat tussen november en maart de meeste woninginbraken plaatsvinden. Politie en gemeente letten deze maanden extra op in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Om aandacht voor de actie te vragen is deze week een aantal auto's van de politie en van de gemeentelijke dienst Handhaving beplakt met stickers voor het offensief.

Naast de preventieve acties van gemeente en politie, worden inwoners erop gewezen dat ze ook zelf maatregelen kunnen treffen om de kans op inbraak te verkleinen. Dat kan bijvoorbeeld door ook na het verlaten van de woning deze altijd een bewoonde indruk te geven door tijdschakelaars en bewegingssensoren te gebruiken en altijd ramen en deuren te sluiten en alles op slot te doen. Dat laatste wordt ook aangeraden als de bewoner alleen even boodschappen gaat doen of de hond uit gaat laten.

Verder roept de gemeente op om bij verdachte situaties direct 112 te bellen. 'De politie komt liever te vaak dan te laat. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.' aldus de gemeente.

Andere adviezen zijn buurtpreventiegroep op te richten en om uit oogpunt van preventie te zorgen voor goed hang-en-sluitwerk. Erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen-bedrijven in de buurt die dat laatste kunnen verzorgen zijn te vinden op https://hetccv.nl/certificatie-inspectie/vakman/politiekeurmerk-veilig-wonen/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie