Afbeelding
Google Streetview

Verkeershinder door werk aan weg bij raadhuis Amstelveen

27 oktober 2019 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Verkeer moet van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november en van maandag 4 november tot en met vrijdag 8 november rekening houden met hinder vanwege wegwerkzaamheden aan de Laan Nieuwer-Amstel. De huidige asfaltlaag wordt vervangen en de oversteek tussen Oude Dorp en raadhuis wordt verbeterd. De werkzaamheden hebben consequenties voor de bereikbaarheid van het Oude Dorp en het raadhuis. Er zijn omleidingsroutes ingesteld.

Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november (fase 1) wordt er gewerkt aan het deel tussen de spoorovergang aan de Handweg en de Veenplaats (ter hoogte van de inrit richting het raadhuis). De parkeerplaats aan de Dorpsstraat is dan vanaf de Laan Nieuwer-Amstel niet te bereiken. Het raadhuis is dan alleen per auto alleen bereikbaar via de Colijnweg/Amsterdamseweg (vanuit het noorden0. Het parkeerterrein bij restaurant Aan de Poel blijft wel bereikbaar. 

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 november (fase 2) wordt gewerkt aan het deel tussen de Veenplaats en de Doorweg. Het raadhuis is dan alleen vanuit het zuiden, via de Handweg te benaderen. Het parkeerterrein Doorweg blijft ook bereikbaar vanaf de Burgemeester A. Colijnweg.

OMLEIDINGEN Doorgaand verkeer vanuit het zuiden wordt via Handweg, Keizer Karelweg, Graaf Aelbrechtlaan en Molenweg omgeleid naar het noorden. Verkeer vanaf de Amsterdamseweg volgt de omgekeerde route. Bij de Ouderkerkerkerlaan en het Veenendaalplein, ter hoogte van de Elegast, komt een inrijverbod voor autoverkeer richting Stationsstraat.
 

OVERSTEEK In fase 1 is de oversteek bij de Veenplaats dicht. Fietsers en voetgangers kunnen dan oversteken bij de Badlaan of via de oversteek bij het spoor. In fase 2 is de oversteek bij de Badlaan dicht. Oversteken kan dan via de Veenplaats of het parkeerterrein raadhuis. 

OPENBAAR VERVOER De werkzaamheden aan de Laan Nieuwer-Amstel hebben consequenties voor de route van bus 174. Die rijdt in deze periode in deze periode niet vanaf het busstation Stadshart langs het raadhuis. Hiervoor in de plaats komt een apart pendelbusje, de 574. Die rijdt route Keizer Karelweg – Kastanjelaan – Stationsstraat – Dorpsstraat – Amsterdamseweg – Molenweg - Graaf Aelbrechtlaan – Keizer Karelweg - Stadshart. Overstappen tussen de 174 en 574 kan bij de Molenweg, hoek Amsterdamseweg, en bij het Stadshart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie