Afbeelding
Naomi Heidinga

Enquête onder bezoekers over toekomst Amsterdamse Bos

22 oktober 2019 om 16:00 Recreatie

AMSTELVEEN Het Amsterdamse Bos is via Facebook met een digitale enquête onder zijn bezoekers gestart. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt bij het opstellen van een nieuw 'Bosplan´. Dit is een visie voor het Bos, waarin de gemeente Amsterdam als eigenaar van het Bos de plannen en doelstellingen vastlegt. Omdat het Bos grotendeels op grondgebied van Amstelveen ligt, hebben de wethouders van Amsterdam en Amstelveen afgesproken om dit Bosplan gezamenlijk vast te stellen.

Het Bosplan moet voor een toekomstbestendig evenwicht zorgen tussen natuur en vrijetijdsbesteding, mét ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Door het groeiend aantal inwoners in de regio en de toenemende behoefte aan recreatie in het groen wordt de druk op het Amsterdamse Bos vergroot. Om te zorgen dat wat het bos te bieden heeft aansluit op de wensen en behoeften van gebruikers en bezoekers èn om de groene ambities voor de toekomst te verwezenlijken, werkt de Bosorganisatie aan een nieuw Bosplan. 

Over het plan wordt overlegd met experts en belanghebbenden. Er worden verder in november ook enkele wandelingen met een boswachter gecombineerd met rondetafel-gesprekken gehouden. De digitale enquête is onderdeel van de participatie. Via Facebook worden deelnemers uitgenodigd om mee te denken over het plan en te reageren op stellingen.

Omdat uit bezoekersonderzoeken blijkt dat het Bos veel bezoekers uit de Metropoolregio trekt richt de enquête zich in eerste instantie op Amsterdammers, Amstelveners, Aalsmeerders en Badhoevedorpers en in tweede instantie op Purmerend en de rest van Haarlemmermeer. Meedoen aan het onderzoek kan via https://onlinevragenlijst.typeform.com/to/C1ReDG 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie