Een vliegtuig stijgt op vanaf Schiphol.
Een vliegtuig stijgt op vanaf Schiphol. René de Leeuw

Meer vliegverkeer ten zuiden Schiphol door onderhoud Kaagbaan

22 oktober 2019 om 13:00 Verkeer en vervoer

SCHIPHOL Inwoners van Aalsmeer, Rijsenhout, Kudelstaart, Uithoorn, De Kwakel en Amstelveen-Zuid kunnen tussen zondagavond 27 oktober en zondag 15 december meer vliegverkeer dan in andere perioden verwachten. Vanwege werkzaamheden aan de taxibaan kan de Kaagbaan in die zeven weken niet of nauwelijks gebruikt worden. Het vliegverkeer is hierdoor aangewezen op de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan voor het starten en landen in en vanuit zuidelijke richting. Met name tussen 7.00 uur en 22.30 uur kunnen bewoners van plaatsen ten zuiden van Schiphol hierdoor meer overlast van vliegverkeer ervaren.

De taxibaan die in onderhoud is, rijbaan A8, is onderdeel van een dubbele rondweg voor vliegtuigen op Schiphol. Tijdens de periode van onderhoud is één van de rijbanen niet beschikbaar en moet het taxiënd verkeer allemaal over de andere rijbaan. Dit betekent tweerichtingsverkeer op één van de drukste kruispunten op Schiphol. Het is hierdoor alleen mogelijk om óf naar de Kaagbaan, óf naar de Aalsmeerbaan te taxiën. Omdat Schiphol vanwege de veiligheid niet de Zwanenburgbaan en de Kaagbaan tegelijkertijd kan gebruiken in zuidelijke richting, is Luchtverkeersleiding Nederland genoodzaakt om de Aalsmeerbaan vaker in te zetten tijdens de onderhoudsperiode. Alleen bij weinig verkeer kunnen vliegtuigen gebruik maken van de Kaagbaan.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden: https://www.bezoekbas.nl/ of 020-6015555.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie