Amstelveen Heemraad won het uitduel tegen Blauw-Wit Beursbengels.
Amstelveen Heemraad won het uitduel tegen Blauw-Wit Beursbengels. Hans van Beek

Winst voor Amstelveen en RODA (zaterdag)

21 oktober 2019 om 09:55 Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft zaterdag 19 oktober in de derde klasse van het zaterdagvoetbal met 0-2 gewonnen van Blauw-Wit Beursbengels. RODA ´23 (zaterdag) won in 3B thuis met 2-1 van SCW. Amstelveen staat nu op de tweede plaats en RODA op de zevende plek in de competitie.

ZATERDAGVOETBAL

Amstelveen Heemraad begon vrij sterk aan de wedstrijd tegen Blauw-Wit Beursbengels en daarom was 0 - 1 voorsprong bij rust, gescoord door Michel Coster volkomen verdiend. De tweede helft oogde wat rommelig maar met kunst en vliegwerk lukte het de ploeg van trainer Rick Kumar om de zege veilig te stellen. Giorgio Sanches bepaalde de eindstand op  0 - 2.

RODA ´23 won nipt met 2-1 uit bij SCW. Na eerst nog een goede redding van doelman van Swieten kwam Roda in de 50ste minuut op 1- 0 voorsprongen. De blessuretijd was sensationeel. In de 90ste minuut werd het 1 - 1.  Maar inde 95ste(laatste minuut) scoorde Dennis Spitteler met een fraai afstandsschot de winnende 2- 1.

AMVJ won zaterdag in de tweede klasse thuis met 2-1 van Jong Holland.

In de vierde klasse verloor Sporting Martinus het uitduel tegen Hertha met 3-1.  Koploper Rkavic uit Amstelveen verloor in dezelfde klasse met 4-3 van SV Real Sranang.

ZONDAGVOETBAL

In het zondagvoetbal haalde RODA ´23 op 20 oktober zijn eerste punt van dit seizoen in de tweede klasse door met 1-1 gelijk te spelen tegen Soest. RODA presteerde knap bij de koploper en nam via Guitink de leiding, 1 - 0. Pas in de laatste 15 minuten kon Soest wat terug doen door de gelijkmaker te scoren.

Sporting Martinus bracht Nederhorst op eigen veld een nederlaag in de derde klasse toe. Een uitstekende aanval van de Martianen werd bekroond door David Soedan, 0-1. Sporting Martinus moest na een tweede gele kaart voor Soedan met 10 man verder. Diego dos Santos zorgde voor de opluchting door de winnende 0-2 te scoren

SV Ouderkerk won zondag thuis met 4-2 van PVC. Nadat Ouderkerk dankzij twee goals van Tom Straver op een 2-0 voorsprong was gekomen en in de tweede helft ook nog op 3-0 kwam verkleinde PVC in de tweede helft naar 3-2.  Michel Melissen bracht in de slotfase met zijn goal de eindstand op 4-2.

Vierde klasser NFC speelde zondag niet.  Die ploeg speelt dinsdag 22 oktober in Zandvoort tegen de plaatselijke ploeg met dezelfde naam voor de beker.