SP-burgerraadslid Wil Roode.
SP-burgerraadslid Wil Roode. SP Amstelveen

SP vraagt aanpak wachtlijst Veilig Thuis

15 oktober 2019 om 16:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN SP Amstelveen heeft het college van B en W sinds het voorjaar van 2019 meerdere keren het college gevraagd maatregelen te treffen om de wachtlijsten bij Veilig Thuis aan te pakken. Daarnaast heeft de SP meerdere keren gevraagd om de actuele cijfers over doorlooptijden en wachttijden bij Veilig Thuis. Huiselijk geweld is volgens de SP qua omvang en impact op de samenleving het grootste geweldsprobleem van Nederland.

"Als portefeuillehouder van de SP in Amstelveen en als oud rechercheur jeugd- en zedenzaken bij de politie werd ik direct gealarmeerd door de cijfers uit 2018," vertelt Wil Roode, burgerlid van de SP-fractie. "Het bleek namelijk dat doorlooptijden van 10 weken niet werden gehaald. Na herhaalde toezeggingen door het college om er bij Veilig Thuis op aan te dringen de ontstane situatie op te lossen kwam het college uiteindelijk pas op 27 september met een brief en de halfjaarrapportage. De SP was hierover onaangenaam verrast. Dit omdat bleek dat dezelfde rapportage en de bijbehorende aanbiedingsbrief al op 5 september aan de Amsterdamse raad werd aangeboden".

Op 18 september stond het Jeugdbeleid op de agenda van de raadscommissie Burgers en Samenleving. Doordat het college de raad volgens de SP te laat heeft geïnformeerd over de situatie bij Veilig Thuis, werd de SP niet in staat gesteld om het college hierover vragen te stellen. Wil Roode noemt dat ´onaanvaardbaar´. ¨Het gaat hier om de levens van kwetsbare kinderen. Het enige lichtpuntje in de hele gang van zaken is dat het college een toezegging heeft gedaan de raad elke drie maanden op de hoogte te zullen houden".

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie